U veoma važnoj utakmici Omarska je sa 1:0 savladala Podrinje iz Janje i dosta mirnije ulazi u nastavak prvenstva. Lijepo vrijeme i prva domaća utakmica, nakon 4 mjeseca, je privukla dosta gledalaca na stadion u Omarskoj. Utakmica je, umjesto danas, odigrana juče, zbog izbora u Bijeljini.
Podrinje se predstavilo u lijepom svijetlu. Od prve minute su igrali ofanzivno, sa mnogo želje i truda, ali je Omarska ipak bila bolja, zasluženo pobjedila te osvojila bodove spasa.
Odlučujući gol vrijedan 3 boda je postignut u 7. minutu. Ognjen Jaćimović je centrirao sa desne strane, golman Šito izboksao loptu do Borislava Grahovca koji iz golmanskog prostora trese mrežu gostiju.
Iako su gosti nakon toga imali više loptu u posjedu Omarska je imala dosta prilika da uveća svoje vodstvo.
U 13.minutu Marinko Rastoka je sa ivice 16-erca šutirao iznad gola Podrinja. U 38. minutu, nakon kornera, Luka Banović je pogodio stativu, a samo minut kasnije Nikola Kopanja je izašao sam pred golmana gostiju koji je sačuvao svoj gol. Vedran Panić je u 41. minutu, iz idealne situacije, šutirao iznad gola gostiju.

U drugom poluvremenu viđena je dosta lošija igra, sa puno grča. Podrinje je pokušavalo doći do izjednačenja preko Nikolića iz slobodnog udarca u (47.minuta) te Jahića (65.) ali su oba udarca završila iznad prečke gola Omarske. Sa druge strane, Jaćimović je zaprijetio u 72. minutu, ali je i njegov udarac glavom završio iznad gola gostiju. Imala je Omarska dosta opasnih kontranapada, ali nije bilo promjene rezultata.

Omarska je uspjela ostvariti veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak. Sudija Velibor Gigović je dodjelio 7 žutih kartona igračima Omarske a 2 gostima.
Sa 6 pobjeda, 3 remija, 10 poraza i 21. bodom Omarska zauzima 11. mjesto.
U sledećem kolu Omarska gostuje ekipi Slobode u Novom Gradu.

Omarska – Podrinje Janja 1-0
Strijelac: Borislav Grahovac u 7.minutu
Sudija: Gigović Velibor (Gradiška) Gledalaca: 550
Žuti kartoni: Vujičić, Ratković, Zdjelar, Rastoka, Grahovac, Banović,Da. Romanić(Omarska), Nikolić, Jahić (Podrinje)

OMARSKA: Vujičić, Stojnić, Banović, Jovičić (Romanić Bojan), Ratković, Grahovac, Zdjelar (Vračar), Rastoka, Panić (od 66.Da.Romanić), Kopanja, Jaćimović (od 90+2 Krecelj). Trener: Zlatko Jelisavac.

PODRINJE:Šito, Simić (Jahić), Bradarić, Lakota, Božić (Đurić), Nikolić, Pantić, Vukičević (Džafo), Jovičić, Alić N (Alić A), Stevanović (Delalić). Trener: Zumbul Mahalbašić.

Milan Bogun