Budući da se tokom prijepodneva došlo do nestanka električne energije u pojedinim dijelovima grada, Gradska urpava Prijedor je dobila informaciju iz preduzeća Elektroprenos BiH, odnosno Srđana Mazalice, rukovodioca Operativnog područja Banja Luka.
Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:
– Jutros u 8,21 minut došlo je do kvara na 20 kV dalekovodu Tukovi na provodnom izolatoru. Navedeni kvarovi se povremeno dešavaju i taj kvar nema nikakve veze za potencijalnom opasnošću od poplava i nema nikakvog razloga za zabrinutost u smislu prirode tog kvara.
Istovremeno, ispada i srednjenaponski vod, 20 kV Brezičani i da bi se otklonili kvarovi na ova dva odvoda bio je potreban zastoj 20 kV sabirnica dakle svih potrošača koji se napajaju iz trafo stanice 110 na 20 kV Prijedor 3.
Dogovoreno je sa Elektrodistribucijom / Elektro Krajinom Prijedor zastoj sabirnica koji je trebao početi u 11,30 časova i čekali smo određeno vrijeme da Elektro Krajina izvrši određene modifikacije u svojoj srednjenaponskoj mreži kako bi što manje potrošača koji se napajaju sa trafo stanice Prijedor 3 ostalo bez napajanja.

Radovi su u toku i uskoro bi trebali biti završeni, nakon čega će se uspostaviti napajanje svih potrošača. Kada je u pitanju ta trafo stanica, nedavno je potpisan ugovor o nabavci izolacionih navlaka za srednjenaponske rasplete kojima će se onemogućiti havarije koje su se i ranije dešavale vezane za ovaj transformator, a iduće godine je u planu potpuna rekonstrukcija navedene trafo stanice.