Osim grada domaćina, na takmičenju su učestvovale i gimnastičarke iz Laktaša, Gradiške. Banja Luke, Broda i dva kluba iz Doboja.
Takmičenje je otvorio i učesnike pozdravio v.d. načelnika gradskog Odjeljenja za kulturu, mešunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić koji je istakao da je gimnastika bazični sport i veoma bitna za rast i razvoj djece u najmlađem školskom dobu.

” Ovo su stvarno vrijedne stvari koje se rade i prijeko potrebne da bi naša djeca bila zdrava, da ne bi bila pretila i da bi nastavili da se u budućnosti bave sportom”, rekao je Milješić.
Trener u Gimnastičkom klubu ” Lider” iz Prijedora Biljana Bogdanović izjavila je novinarima da je riječ o uzrastu djevojčica od 6-15 godina.
” Takmičenje se odvija u višeboju, imaju četiri sprave i to su parter, preskok, greda i dvovisinski razboj”, istakla je Bogdanovićeva.
Ona je dodala da je ovo prvo gimnastičko takmičenje koje se održava u Prijedoru unazad 30 godina.
” Ovo je takmičenje na nivou saveza Republike Srpske, nije lično naše i takmičenje je u rangu neke druge lige Republike Srpske i u pitanju je osnovni program koji ukuplja najviše djece”, rekla je Bogdanovićeva.

prijedorgrad.org