Siniša Vujaković je novi predsjednik Upravnog odbora Aero-kluba Prijedor

Na istorijskom, prvom partizanskom Aerodromu „Urije“, Aero-klub „Prijedor“, nasljednik tradicije prve partizanske avijacije i najtrofejnija sportska organizacija u istoriji Grada, večeras je usvojio Statut usklađen s aktuelnim Zakonom o sportu i izabrao novo rukovodstvo. Dosadašnjim organima uprave, na čelu s pilotima opšte avijacije mag. Vladimirom Novakovićem, predsjednikom Upravnog odbora i prof. Nebojšom Nožinićem, predsjednikom Skupštine, istekao je četvorogodišnji mandat, pa su na izbornoj sjednici Skupštine izabrani novi.

Sekcije Kluba kandidovale su svoje članove za novi Nadzorni odbor, Skupštinu i Upravni odbor, a izabran je i novi prvi čovjek Kluba – predsjednik Upravnog odbora, koji je po Statutu Kluba istovremeno i lice za zastupanje i predstavljanje Aero-kluba.

Za članove nove Skupštine, najvišeg organa upravljanja, izabrani su Ognjan Petrović i Draško Mijatović, predstavnici Jedriličarske sekcije; ing. Zoran Sredić i Draško Lajić, predstavnici Padobranske sekcije; Vladimir Grbić i Andrej Birač, predstavnici Sekcije opšte avijacije; Boris Kojić i Ilija Knežević, predstavnici Sekcije vazduhoplovnog modelarstva; Mladen Timarac i Miodrag Šatara, predstavnici Sekcije ultra-lakog letenja; Mladen Palada i Željko Težak, predstavnici Sekcije veterana i simpatizera Aero-kluba. Za predsjednika Skupštine u novom sazivu izabran je Boris Kojić.

U novi Nadzorni odbor izabrani su Adem Oklopčić iz Sekcije veterana i simpatizera, Mladen Banović iz Jedriličarske sekcije i Borislav Ivetić iz Padobranske sekcije.

Članovi novog Upravnog odbora su: Danijel Špadić, rukovodilac Jedriličarske sekcije; Goran Gnjatić, rukovodilac Sekcije opšte avijacije; Aleksandar Bajrić, rukovodilac Sekcije ultra-lakog letenja; Darko Vujasinović, član Sekcije vazduhoplovnog modelarstva; Momir Marin, član Sekcije veterana i simpatizera i dipl. ing. Dragoslav Kabić, član Sekcije veterana i simpatizera. Za predsjednika Upravnog odbora izabran je dipl. žurnal. Siniša Vujaković, rukovodilac Padobranske sekcije.

Novim organima upravljanja predstoje krupne obaveze na sistemskom rješavanju statusa Aero-kluba, podmlađivanju i omasovljivanju članstva.

D.Stojnić/infoprijedor.ba