Zaposleni u Bolnici „Doktor Mladen Stojanović” uputili su apel predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Radovanu Viškoviću i resornom ministru Alenu Šeraniću da ispune obećanje o renoviranju prijedorske bolnice. Radnici su na konferenciji za novinare poručili da su uslovi rada veoma loši, te da ni marka nije uložena u renoviranje ove zdravstvene ustanove.
Krov bolnice koja je izgrađena prije 37 godina je dotrajao i prokišnjava, pa su poplave u hodnicima i kante koje skupljaju kišnicu redovna slika tokom padavina. Kap koja je prelila čašu među zaposlenima jeste požar koji je 15. maja zahvatio operacioni blok.

Ivana Davidović, predsjednik strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara bolnice Prijedor

„U operacionom bloku je veliki dotok kiseonika koji je jako eksplozivan, plinova koji koriste za anesteziju, ne daj bože veće havarije, većih padavina, šta bi bilo. Ovo danas nema nikakvu političku pozadinu, da se ogradimo kao Sindikat, ovo je samo apel radnika da se obećano ispuni. Apelujemo na predsjednika države, premijera i ministra, da se ispuni obećano. Obećana je prvo bila nova bolnica, došli smo do informacija da će se ići u rekonstrukciju, do dan-danas nije uložena marka u bolnicu Prijedor”, izjavila je Ivana Davidović, predsjednik strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara bolnice Prijedor.
Radnici ističu da je situacija iz dana u dan sve teža. Predsjednik Udružene sindikalne organizacije medicinskih radnika, Davor Hrnjić, kaže da u prijedorskoj bolnici imaju neispravan CT aparat, dok se mnogo boljim mogu pohvaliti privatne zdravstvene ustanove i banje.

Davor Hrnjić, predsjednik Udružene sindikalne organizacije medicinskih radnika

“Pacijenti trpe, mi trpimo. Sada nam je u kvaru i CT koji je neophodan za dijagnostiku, naši pacijenti čekaju, moramo ih slati u druge ustanove, sada dolazi i sezona godišnjih odmora i pojačana frekvencija pacijenata u svakom pogledu”, kaže on.

Kozarski