Ceremonijom proglašenja pobjednika, danas je na sportskom aerodromu Moškanjci kod Ptuja/Slovenija završen 44. Ptujski padalski pokal, međunarodno padobransko takmičenje s najdužom tradicijom u Regiji. U konkurenciji šest ekipa s 30 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Austrije i Njemačke, nastupila je i ekipa Aero-kluba „Prijedor“, za ovu priliku u nestandardnom sastavu: Boban Ivetić, Daško Lajić, Siniša Vujaković i bračni par Angelika i Valentin Huhs, članovi Vujakovićevog nekadašnjeg austrijskog kluba. Najbolja muška ekipa Grada u prošloj godini vratila se s vicešampionskom titulom. I kao i inače kada se nađu na istom tamičenju, pitanje pobjednika odlučivalo se između domaće i prijedorske ekipe, jedino što ovaj put odluka nije pala u zadnjem skoku takmičenja, nego u zadnjem skoku prvog dana. Prijedorčani su juče vodili od prvog do petog skoka, povremeno i sa značajnom prednošću, a na posljednji, šesti skok su, sticajem nesretnih okolnosti, otišli po vremenu bez daška vjetra, u sumrak, kada je temperatura vazduha već bila niska. U takvim okolnostima kupola padobrana ima puno veću vertikalnu brzinu, brže tone, i padobranci za pogodak u cilj imaju kraće vrijeme reakcije. Na tom skoku, jedinom lošem na cijelom takmičenju, Prijedor Team izgubio je svu prednost i u današnji, finalni dio takmičenja ušao sa zaostatkom od osam centimetara – koga više nisu uspjeli da nadoknade. Ekipa je osvojila drugo mjesto, iza domaćina Aero-kluba „Ptuj“, a ispred austrijske ekipe HSV Red Bull Blue.

Tad su još uvijek imali razloga za osmjeh – Vujaković, V.Huhs, A. Huhs, Lajić i Ivetić

– Nije sramota izgubiti na njihovom terenu od ekipe za koju skaču dva profesionalna padobranca, a nije ni tragedija što nismo uspjeli da odbranimo prošlogodišnje šampionske titule u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Naravno da nisam sretan što smo izgubili pod takvim nefer okolnostima, ali je na kraju ipak pobijedila bolja ekipa. Jedino za čim stvarno žalim je propuštena jedinstvena šansa Bobana Ivetića, kome je u odlučujućem, posljednjem skoku popustila koncentracija, da osvoji vicešampionsku titulu u pojedinačnoj konkurenciji i plasira se ispred jednog profesionalnog padobranca i jednog člana pobjedničke ekipe s posljedneg kola Svjetskog kupa – komentarisao je nastup u Ptuju Siniša Vujaković, vođa ekipe.
U pojedinačnom plasmanu pobijedio je Ptujčanin Peter Balta, profesionalni padobranac s preko 10.000 skokova, pobjednik Svjetskog kupa i svjetski šampion s reprezentacijom Slovenije. Najbolje plasirani Prijedorčanin bio je Draško Lajić, koji je s ukupno 24 centimetra osvojio peto, a od šestog do osmog mjesta plasirali su se Ivetić, Vujaković (obojica s po 26 cm) i Valentin Huhs s 28 cm.
Učešće ekipe i na ovom takmičenju finansijski je podržao tradicionalni sponzor, prijedorski Salon namještaja Robini.
Nastup na 44. Ptujskom pokalu za padobrance Aero-kluba „Prijedor“ bio je posljednja provjera forme pred finalno kolo Istočno-evropske ciljaške lige (East European Accuracy Cup), narednog vikenda u Mađarskoj, gdje Siniša Vujaković brani šampionsku titulu Lige u generalnoj konkurencji pojedinaca, a Prijedor Team u konkurenciji ekipa.

D.Stojnić/infoprijedor.ba