Sutra u Prijedoru i prijedorskoj regiji nestabilno vrijeme sa slabom kišom ujutro, pogotovo na jugu regije a na sjeveru stabilnije. Prema podnevu jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i lokalnim grmljavinskim procesima zahvatiće područje cijele regije, tj. dolinu Sane i Une.  

Prema večernjim satima razvederavanje a u noćnim satima u gornjem Pounju i Potkozarju postoje uslovi za nove slabije padavine. 

Vjetrovito, posebno na planinama tokom jutarnjih sati i prijepodneva. Duvaće južni vjetar i jugozapadnjak. Poslijepodne u skretanju na sjeverac koji će spustiti temperaturu a kratkotrajno može biti jak sa olujnim udarima podno Kozare i Pastirevih brda (Puhorine). 

Maksimalna dnevna očekuje se ujutro oko 24°C a poslijepodne u padu pa će oko 18 časova biti za 10 stepeni hladnije. 

UPOZORENJE RHMZ-a

Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je upozorenje stanovništvu zbog jakog vjetra.

Kako navode iz Hidrometeorološkog zavoda, prema ponoći i u prvim satima utorka pojačaće južni i jugozapadni vjetar. Na planinama do olujan. 

Udari vjetra na zapadu biće od 40 do 70 kilometara na čas, a na planinama i preko 80 kilometara na čas.

Sutra, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, očekuje se tokom noći i u prvom dijelu dana vjetrovito uz jak do olujni vjetar u svim predjelima.

Udari vjetra biće od 50 na sjeveroistoku države do 80 kilometara na čas na zapadu, na planinama ponegdje i preko 90 kilometara na čas.

SRIJEDA 01.11.2023.

Ujutro i prijepodne moguća sumaglica, magla ili niska naoblaka po riječnim dolinama prijedorske regije. Tokom dana umjereno do pretežno oblačno uz sunčane periode. Maksimalna dnevna temperatura 15°C, na planinama nekoliko stepeni niža. Mininalna jutarnja u Prijedoru i nizijama od 5°C, na Kozari i Grmeču od 1°C. 

Pripremio prognostičar portala: Kristijan Vujčić