Foto: Ilustracija

Prijedorska policija uhapsila je četiri osobe, od kojih je jedna maloljetna, zbog sumnje da su počinili više krađa u tom gradu, a prilikom pretresa kod njih je pronađena i veća količina municije.

Pripadnici Policijske uprave Prijedor radeći na rasvjetljavanju više krivičnih djela teška krađa koje su počinjena tokom juna i jula ove godine, došli su do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnih djela mogu dovesti četiri osobe iz Prijedora, od kojih je jedna maloljetna.

– Juče su uhapšeni V.Ć., D.M. i A.N., a tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su počinili tri krivična djela teške krađe na način da su iz radnih mašina parkiranih u krugu privatnih firmi na području grada Prijedora ukrali preko 500 litara pogonskog goriva i da su iz pomoćnog objekta kuće u mjestu Crna Dolina ukrali trimer, kosilicu i drugi sitni alat – rečeno je u PU Prijedor. 

Municija
FOTO: PU PRIJEDOR

Pretresom stambenih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađen je i oduzet dio predmeta koji potiču iz krivičnih djela, dok je kod V.Ć. i D.M. pronađeno 639 komada metaka različitog kalibra čime su počinili krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičenih V.Ć. i D.M. dostaviti izvještaj za tri krivična djela „Teška krađa“ i krivčno djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će se protiv A.N. dostaviti izvještaj za krivično djelo „Teška krađa“.Pod nadzorom postupajućeg tužioca prema maloljetniku preduzeće se mjere u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa maloljetnicima u krivičnom postupku.

Goran Obradović/Srpskainfo