Žive svoj san - Stojanović Lajić, Ivetić (slijeva, stoje), Cvetković i Vujaković (slijeva)

Svečanom ceremonijom proglašenja pobjednika, juče je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Marini Dubai, završeno istorijsko, prvo finale reformisanog Svjetskog kupa u padobranskim skokovima na cilj – Skydive World Cup Series. Učestvovao je 140 najboljih ciljaša Svijeta, svrstanih u 28 ekipa iz 17 država s evropskog, azijskog i sjevernoameričkog kontinenta – osam profesionalnih vojnih ekipa, 16 reprezentacija najjačih padobranskih nacija Svijeta i četiri klupske amaterske, ekipe. Na ovaj “samit na vrhu” plasirala se i ekipa Aero-kluba “Prijedor”, u sastavu, po redosljedu skakanja: Borislav Boban Ivetić, Draško Lajić, Goran Stojanović, Siniša Vujaković i Aleksandar Cvetković.

Prijedor Team na zoni za prizemljenje – plaži hotela Address Beach Resort u Dubai Marina DZ

Prijedorski padobranci, za koje je u ovo doba godine sezona uobičajeno već odavno završena, u Dubai su doputovali poslije mjesec ipo takmičarske pauze, bez i jednog jedinog trenažnog skoka i suočili se, uz Jet lag i nadmoćnu konkurenciju, i s vremenskim uslovima s kojima se ranije nisu susretali: većom gustoćom vazduha i turbulentnim vjetrom na granici regularnosti.

“Prijedor tim” na prvom skoku finala Svjetskog kupa

Danak tom neiskustvu platili su u prvom skoku, čiji katastrofalni rezultat ih je uskratio za bolji plasman. Poslije kompletnog programa od osam turnusa, Prijedor Team zauzeo je 23. mjesto u ekipnoj konkurenciji i ostavio iz sebe pet ekipa. Najbolje plasirani takmičar Aero-kluba “Prijedor” bio je Boban Ivetić, koji je s veoma dobrim ukupnim zbirom od 15 cm zauzeo 44. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Osmijeh koji sve govori – Siniša Vujaković, vođa i menadžer ekipe Aero-kluba “Prijedor”

– S obzirom na okolnosti i najjaču konkurenciju ikad, ne smijem da budem nezadovoljan plasmanom. Ustajali smo u tri sata ujutro po evropskom vremenu, već oko četiri i trideset bili u avionu i suočavali se s vjetrom, kada je duvao s kopna na more, koji je dolazio preko i oko džinovskih nebodera udaljenih manje od stotinjak metara od plaže – komentarisao je za Info Prijedor nastup svog tima vođa i menadžer ekipe Siniša Vujaković. – Sretan sam što nam je povrijeđen samo ego i što su svi živi, zdravi i uzbrdo brzi. Unatoč svemu vjerujem da možemo više i bolje i zato smo odlučili da ostanemo u Emiratima i učestvujemo i na predstojećem 7. Internacionalnom Dubai kupu – 7th Dubai International Parachuting Championship. Naravno, o svom trošku. Kotizaciju za finale Svjetskog kupa i povratne avionske karte platila je Gradska uprava (gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor) i firma Robini design d. o. o. tako da nas je to, kao i veliki popust za smještaj takmičara, finansijski rasteretilo i omogućilo takav luksuz da se još jednom na istom mjestu okušamo s konkurencijom na visokom nivou. I ovom prilikom ne zaboravljamo podršku i onih koji su nam svojim sponzorstvom omogućili da učestvujemo na nekim kolima Svjetskog kupa i tako sakupimo dovoljan broj poena. Hvala Investiciono-razvojnoj banci RS (Dražen Vrhovac), firmi Robini Design d. o. o. (Duško Šalabalija) i Radoslavu Kabiću.

Video: dvije “nule” (pogotka u strogi centar elektronskog mernog uređaja) Siniše Vujakovića
Video: dvije “nule” (pogotka u strogi centar elektronskog mernog uređaja) Siniše Vujakovića

Sedmi Dubai International Parachuting Championship počinje u utorak i traje do nedelje. Za razliku od finala Svjetskog kupa, na ovom takmičenju ne učestvuju ekipe, nego reprezentacije zemalja.

D.Stojnić/infoprijedor.ba fotografije: Tanja Simić Cvetković

Sve tekstualne sadržaje dopušteno je prenositi, u cjelini ili djelimično, uz navođenje izvora i postavljanje linka ka izvornom tekstu infoprijedor.ba