U 8. kolu košarkaške lige BiH Prijedor-Spartak sutra dočekuje OKK Sloboda-Tuzla. “Solari” su sa četiri uzastopne pobjede bili na vrhu tabele ali su ih dva poraza dovela na treće mjesto. Trener Prijedor-Spartaka Danilo Palalić očekuje borben meča i treći trijumf u polusezoni.

Trener Prijedor-Spartaka Danilo Palalić

– Igramo protiv ozbiljnog tima, ekipe koja ima visoke ambicije u prvenstvu. Igrački su jako kvalitetni i biće veoma zahtjevna utakmica. Pokušaćemo da odigramo na visokom nivou, da budemo maksimalno skoncemtrisani i smanjimo broj grešaka na minimum. Želimo pružiti dobru igru, motiva nam ne fali, i bićemo spremni za utakmicu. Nadam se da ljudi prepoznaju nas trud i da će napuniti dvoranu i biti nam vjetar u leđa u borbi za nove bodove – ističe Palalić.

Anterfil
VISOKE AMBICIJE

Mladinski košarkaški klub Sloboda-Tuzla, nakon pet pobjeda i dva poraza u Prijedoru traže novi trijumf.

Dragoljub Vidačić, trener OKK Sloboda Tuzla

Trener Slobode Dragoljub Vidačić kaže:

– Želja je da igramo strpljivo, te da se držimo dogovorenog bez obzira na čvrstu odbranu i pritisak protivnika. Cilj je jasan, imamo visoke ambicije u ovoj sezoni, a za to je potrebno pobjeđivati u gostima, – rekao je Vidačić.
Utakmica između Prijedor-Spartaka i Slobode na rasporedu je sutra (subota) 25.11.2023. godine, sa početkom od 18 časova u dvorani Mladost.
Domaći tim očekuje veliku podršku sa tribina za treću domaću pobjedu.