U posljednjem 11. kolu jesenjeg dijela Premijer lige BiH Kuglaški klub “Rudar” Prijedor zabilježio je domaću rutinsku pobjedu rezultatom 7:1(3485-3265) nad “Kozarom”iz Gradiške.
U prvom bloku uspješni su bili MarkoTrklja sa učinkom od 602 i Siniša Knežević sa oborenih 553 čunja.
U drugom bloku Đorđe Paštar,živa legenda kuglanja, očitao je lekciju mlađim kolegama i sa oborenih 623 čunja bio igrač meča.
Aleksa Mandić je imao učinak od 563 oborena čunja. Dragan Kulaš, igrač Kozare (593) bio je bolji od Miodraga Trklje. Na kraju kapiten Siniša Miljatović (575) potvrdio je trijumf “Rudara”.

Pet domaćih i četiri gostujuće pobjede i dva poraza u gostima jesenji je učinak “rudara”. Kiks u Brčkom ih je koštao liderske pozicije.

Zajedno za “Posušjem” i 18 poena prezimiće na vrhu. Ekipe banjalučke “Ade” i “Rudara” iz Kaknja ih prate sa po dva boda manje i na proljeće će odlučivati o krajnjem plasmanu te odrediti prve tri ekipe kuglaške Premijer lige BiH, koje će zajedno sa pobjednikom kupa BiH osigurati učešće na međunarodnim kup takmičenjima.

Već sljedeći vikend počinju kvalifikacije pojedinačnog prvenstva Republike Srpske gdje će nastupiti i pojedini igrači premijerligaša Rudara i Rudara 2 koji se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. ekipe Rudara.
Nakon toga su kvalifikacije u kupu Republike Srpske i nova iskušenja./