Drugi košarkaški Adija Cup, za takmičare uzrasta U 16, održan je u Hunters TC Prijedor. Na ovom međunarodnom balon turniru domaći tim Huntersa ostvario je dvije pobjede i zadržao lidersku poziciju. U prvom meču “Huntersi” su rezultatom 60:53 pobjedili KK Lider iz Lijevča.
U drugom meču “Lijevče” je sa rezultatom 100:69 porazilo “RI-Basket” Rijeka.
“Huntersi” su u trećem meču sa 60:57 savladali Riječane.
Ekipa “Brod” iz Slavonskog Broda nije učestvovala na drugom balonu iz opravdanih razloga te će utakmice biti naknadno organizovane.
Za pobjednički tim Prijedor-Huntersa igrali su: Vujčić, Mudrinić, Kragulj, Šolak, Mandić, Marić, Liščinski, Beronja, Tuta, Vujinović, Lukić i Makarić
Trener: Modrić.

Učesnici Turnira

Nakon nekompletna 2 balona/turnira tabela je sljedeća:

  1. Hunters Prijedor 4:0
  2. Lider-Lijevče Gradiška 3:1
  3. Bosna XXL Bihać 1:2
  4. Sv. Matej-Matulji 0:3
  5. RI-Basket Rijeka 0:2
  6. Brod Slavonski Brod 0:0

Treći balon turnir je zakazan za polovinu decembra u Rijeci uz učešće ekipa “RI -Basket”, “Sveti Matej” – Matulji, “Bosna XXL” i “Brod”.
U klubu domaćinu zadovoljni su kvalitetom odigranih utakmica viđenih u Hunters trening centru. Gosti iz Rijeke doputovali sa samo 7 igrača (zbog zdravstvenih problema) te nisu mogli parirati momcima iz Lijevča i Prijedora.
Međunarodni Adria Cup, u okviru kog se igrao ovaj turnir, svakom utakmicom potvrđuje opravdanost odluke Prijedorčana o učešću na ovom takmičenju ističu u KK Hunters Prijedor i dodaju.
– Veliko iskustvo je takmičenje sa kvalitetnim protivnikom a nepoznavanje suparnika daje dodatnu draž i podizanje nivoa igre. Takođe, stvaraju se novi kontakti i poznanstva te širi krug lokacija za buduća druženja i utakmice.

Predpioniri Hunters Ri-Basket

Klub RI-Basket iz Rijeke je u Prijedor došao i sa mlađom selekcijom te su odigrali dvije utakmice protiv domaćina i u odličnoj igri zabilježili i pobjede.