foto: ilustracija

Prijedorska policija, nakon prijave koja je uslijedila oko 06,45 časova, hapsila dvije osobe koje su zatečene prilikom pokušaja krađe u jednom preduzeću. Naime policija je u ulici Srpskih Velikana u Prijedoru, u neposrednoj blizini lica mjesta, zatekla dvije osobe koje su provaljivale u pomoćni objekat preduzeća te su ih uhapsili.
– Kriminalističkom obradom lica D.R. i R.K. utvrđeno je da su počinili krivično djelo „Teška krađa“ u pokušaju na način da su sa ulaznih vrata pomoćnog objekta nasilno skinuli metalnu rezu, a u namjeri izvršenja krivičnog djela spriječeni su dolaskom policijskih službenika – navode u Policijskoj upravi Prijedor.
Daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su u toku noći počinili i krivično „Krađa“ otuđivši iz kruga istog preduzeća metalne oplate za izvođenje građevinskih radova.
U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.R. i R.K. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela „Krađa“ i „Teška krađa“ u pokušaju.