Kraj jesenje sezone u FK Omarskoj dočekali su na posljednjem mjestu sa prvoligaškog karavana i na prvom mjestu sa 3 pobjede,3 remija,11 poraza,12 bodova i negativnom gol razlikom -19.
Uz rezultatski post godina na izmaku bila je u znaku jubileja:50 godina od osnivanja kluba.
Turbulentna godina u kojoj su se,u poslednjem kolu, proljetos, obezbijeđen prvoligaški status,mjenjao trener, dolazili i odlazili igrači, zatvorena je u klupskim prostorijama.Uz igrače, stručni štab, članova uprave gosti su bili gradonačelnik Prijedora Slobodana Javora i direktora kompanije “Mital” Mladena Jelače.
Na zvaničnoj stranici kluba o tome se kaže:
-Bila je ovo teška godina, u kojoj je prvo u maju obezbijeđen opstanak u Prvoj ligi, zatim je na dostojanstven način proslavljeno pola vijeka postojanja, a onda je prva polusezona odigrana ispod očekivanja uz mnogo nesrećnih poraza. Međutim ništa nije izgubljeno i svi zajedno krećemo u operaciju “Opstanak u Prvoj ligi”. Ovaj klub i ovo mjesto, te naši navijači, zaslužuju borbu do kraja, zaslužuju prvoligaša. Imamo obećanja gradonačelnika Prijedora Sloboda Javora i direktora “Mitala” Mladena Jelače da će nam pomoći da bismo ispunili obaveze iz ove polusezone, ali i da ćemo na proljeće imati znato veća finansijska sredstva – navedeno je.
Klub sa najvećom, domaćom,podrškom navijača želi bjeg sa dna.
Očekuju berićetnije proljeće.