Privredno-turistička manifestacija Prijedorska zima 2023. održaće se od 12. decembra ove do 1. januara iduće godine, najavila je danas Gradska uprava.

Šefica kabineta gradonačelnika Danijela Dodoš navela je da su se priključile sve kulturne ustanove i da je program bogat i raznovrstan.
– Tu su nam se priključili od našeg pozorišta, gdje će biti besplatne predstave, bioskopa Kozara, gdje će biti filmski maraton, gdje će biti projekcije druge prikazane, biblioteka, zatim muzej, galerija i nadam se da neću nikoga ispustiti. Oni su se zaista svojski potrudili i organizovali od promocija knjiga koje su primjerene za ovo doba godine do radionica, ali i svega onoga što može privući veliki broj naših sugređena – rekla je Dodoševa na konferenciji za medije u Prijedoru.
Ona je najavila da će i ove godine biti organizovana Dječija Nova godina gdje će grad Prijedor podijeliti 1.000 paketića.
– I ove godine na Trgu majora Zorana Karlice biće organizovan doček Nove godine. Ono što je novina u odnosu na prethodnu, ali i sve prethodne godine, je da će sredstva koja su bila namijenjena za vatromet biti preusmjerena za nabavku hranilica za pse i mačke. Hranilice će biti raspoređene na nekoliko lokacija u gradu, a svakog dana će biti redovno snabdijevane hranom – dodala je Dodoševa.
Načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo Rade Rosić rekao je da će u okviru Prijedorske zime 2023. od 22. decembra biti i Zimski grad na Trgu majora Zorana Karlice gdje će se sa ugostiteljima i izlagačima organizovati večeri dobre hrane, muzike i zabave.
– Ono što je važno naglasiti je da je grad Prijedor obezbijedio za sve ugostitelje i izlagače besplatne kućice zajedno sa svim neophodnim stolicama, stolovima, grijalicama, okićene kućice, koje će svakako doprinijeti da manifestacije koje se dešavaju na trgu budu upotpunjene – dodao je Rosić.

prijedorgrad.org