Na Kozari sutra počinje sezona skijanja i, kao i prethodnih godina, prvi dan je besplatan, najavljeno je iz Skijališta Kozara.
Od 10.00 do 16.00 časova rade bebi ski-lift na maloj stazi i ski-traka na bebi stazi i karte se sutra ne naplaćuju, a isto je radno vrijeme ski-rentala i iznajmljivanje opreme se naplaćuje.
Milan Jelača iz Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar” rekao je da će i u nedjelju, 10. decembra, raditi obje male staze i mali ski-lift i ski-traka, a da se na velikim stazama pravi vještački snijeg i da od vremenskih uslova zavisi kada će početi sa radom i staze Kozara jedan i Kozara dva i veliki liftovi.
“Male staze smo uspjeli vještački zasnježiti, na velikim radimo kad god imamo uslova”, dodao je Jelača.
Od ove sezone vrijede nove cijene, pa dnevna karta za odrasle košta 25 KM, a za djecu do 14 godina 18 KM.
Poludnevna je 20 KM za odrasle, a 15 KM za djecu do 14 godina, dok je noćno skijanje 22 KM, jednako i za djecu i za odrasle, a ski-pas za bebi lift i ski-traku je 17 KM.
Uz cijenu ski-karte naplaćuje se 10 KM depozita koji se vraća skijašima po završetku skijanja kada na kasi prodaje ili izlaznoj stanici ski-lifta vrate elektronske kartice.
Planinarsko-skijaško društvo “Ljubijski rudar” Prijedor upravlja skijalištem na Kozari, a dodatne informacije dostupne su na veb-stranici www.kozaraski.com i na “Fejsbuk” stranici Skijalište Kozara.

Kozarski/Agencije