Muškarci D.V. i S.V i žena A.V., optuženi su da su psovali i prijetili ženi R.G. da će je ubiti a zbog prijetnji pajserom i gađanja staklom, metalom, betonskim blokom pa čak i haubom od auta, žena se obratila i ljekaru kako bi joj dao nešto za smirenje. Protiv njih je optužnicu podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor, za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Prema optužnici, 18. jula 2020. godine, u Novom Gradu optuženi su uputili ozbiljne prijetnje R.G. da će je ubiti psujući joj pritom majku i nazivajući je k….m.

Za to vrijeme, kako se navodi, A. V. je držala pajser u ruci, a D.V. je otvorio prozor na potkrovlju kuće i počeo da baca komade stakla, betonski blok i haubu od automobila prema žrtvi, zbog čega je ona u strahu za život pobjegla u kuću gdje je ostala do dolaska policije. Ona se kako se navodi, javila u Dom zdravlja Novi Grad gdje je dobila injekciju za smirenje.

Zajedno ih terete da su ugrozili sigurnost ozbiljnom prijetnjom da će ga ubiti. Takođe, D. V. je optužen je isti dan polupao oko 50 komada crepova na predulazu u kuću R.G.

To je učinio tako što je sa potkrovlja kuće bacao metalne predmete i haubu od automobila. Potom je, kako se navodi, sišao u dvorište kuće gdje je kamenjem i šutirajući nogama polupao više saksija sa cvijećem i cvijeće, čime je oštećenoj pričinio materijalnu štetu pa ga terete i za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

GlasSrpske