spot_img
NaslovnicaVijestiDruštvoКрсну славу Видовдан обиљежио Први пјешадијски батаљон стациониран у Касарни "Жарко Згоњанин"

Крсну славу Видовдан обиљежио Први пјешадијски батаљон стациониран у Касарни “Жарко Згоњанин”

У Цркви Светог пророка Илије на Уријама Видовдан – крсну славу Војске Републике Српске, обиљежили су у оквиру Трећег пјешадијског Република Српска пука припадници Првог пјешадијског батаљона који је стациониран у Касарни “Жарко Згоњанин”.

Пуковник Драган Малић, командант овог батаљона изјавио је новинарима да је ријеч о традиционалном обиљежавању крсне славе, Видовдана по први пут на овај начин.

Пуковник Драган Малић

Ове године смо одлучили да крсну славу прославимо овдје на овој локацији и то из два разлога. Прво је због размјештаја Првог пјешадијског батаљона и оквиру којег је једна чета распоређена овдје у Касарни Жарко Згоњанин. Други разлог је изразито добра сарадња и подршка коју имамо од стране локалне заједнице када су у питању наше јединице. Надамо се да ће се ова сарадња наставити и унаприједити – рекао је Малић.
Обиљежавању славе присуствовао је и градоначелник Приједора Слободан Јавор који је истакао да је Видовдан дан када треба да се сабирамо и присјећамо наше славне прошлости.

Слободан Јавор, градоначелник Приједора

Ово је вријеме и за помен на наше јунаке који су заслужни што данас имамо Републику Српску и, прије свега, имамо слободу. Ми имамо добру сарадњу са Трећим пјешадијским батаљоном у Касарни “Жарко Згоњанин”, међусобно се подржавамо и заједнички проводимо многе активности – рекао је Јавор.
Он је додао да је Град Приједор подржао санацију Спомен собе у касарни.
Мислим да је нешто најмање што смо могли да урадимо за нашу војску – рекао је Јавор.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments