Još jedna generacija učenika Ugostiteljsko-ekonomske škole u Prijedoru završila je svoje srednjoškolsko obrazovanje i spremna je da zakorači u profesionalni svijet ugostiteljstva. Budući kuvari i konobari su juče, u sklopu završnog ispita, praktično demonstrirali stečeno znanje i vještine kroz pripremu i posluživanje hrane i pića. Završna prezentacija bila je i prilika da učenici pokažu koliko su spremni za izazove koje nosi rad u dinamičnom sektoru ugostiteljstva.

Direktorica škole Dražena Mršić uputila je riječi zahvalnosti nastavnicima praktične nastave koji su, kako je istakla, nesebično ulagali trud i znanje kako bi učenici bili osposobljeni da posao obavljaju kvalitetno i profesionalno.
– Želimo im mnogo sreće i uspjeha, čime god da se u životu odluče baviti – poručeno je i na zvaničnoj Facebook stranici škole, uz fotografije završnog ispita koje su svjedočile o atmosferi ponosa i zajedništva.

Ugostiteljsko-ekonomska škola u Prijedoru decenijama obrazuje stručne kadrove koji se vrlo brzo uključuju u tržište rada, ne samo u lokalnoj zajednici, već i širom regiona i Evrope. Završni ispit učenika predstavlja krunu njihovog školovanja i prvi korak ka profesionalnom usmjerenju.
D.Stojnić/infoprijedor.ba