Učenici prijedorske Muzičke škole “Savo Balaban” održali su večeras u Pozorištu Prijedor godišnji koncert koji predstavlja krunu njihovog rada u školskoj 2023/2024. godini.

Direktor Škole Aljoša Novaković je istakao da je u pitanju završni koncert na kojem su se predstavili učenici srednje i osnovne muzičke škole iz svih šest odsjeka.

– Nastupilo je 80 učenika iz klavirskog odsjeka, kao i odsjeka harmonike, gitare, te gudači, duvači i solo pjevači i kamerni orkestar i hor. Ovim koncertom nastojimo da održimo tradiciju ovakvih nastupa i zadržimo kvalitet i renome koji naša škola ima – rekao je Novaković novinarima.

Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor koji je izjavio da je grad ponosan na ovu muzičku školu koja će iduće godine obilježiti 70 godina postojanja.
– To je veliki jubilej čije ćemo obilježavanje podržati kao što smo i u prošloj i ovoj godini prepoznali rad ove škole, zalaganje i trud njenih učenika. Naime, grad je izdvojio 115.000 KM i drago nam je što smo podržali njihov rad i pomogli da se nabavi adekvatna oprema kako bi 375 učenika, što nije malo, imali adekvatne uslove za učenje – rekao je Javor.

Aljoša Novaković, direktor Muzičke škole “Savo Balaban” uručuje zahvalnicu Slobodanu Javoru, gradonačelniku Prijedora

Profesor solo pjevanja u srednjoj muzičkoj školi “Savo Balaban” Tijana Krivaja istakla je da je ovaj koncert bio izuzetno važan i za učenike i profesore kako bi javnosti pokazali šta su to radili tokom ove školske godine i šta smo spremili i kako su to učenici naučili da bi se predstavili publici.