U Gradskoj upravi Prijedor danas je održan tradicionalni prijem za učesnike 63. Međunarodne ulične trke Prijedor 2024. koja se danas održava u Prijedoru.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO Aleksandar Milješić je pozdravajući učesnike trke i poželio im dobrodošlicu u naš grad i uspjeh na današnjim trkama.
– Mi smo jako ponosni na ovu manifestciju i ovo je jedan veliki brend našeg grada i vjerujm da žete svi vi koji ste danas ovdje osjetiti taj duh jer naš grad živi za ove trke – rekao je Milješić.

On je dodao da već drugu godinu za redom pored tradicionalnih trka, trč se i fan-ran trka te da se u glavnim trkamam ove godine očekuje i rekord staze.
– Izdvojili smo za to i posebnu nagradu. Pored toga na insistiranje našeg gradonačelnika Slobodana Javora značajno smo podgili nagrade i to je respektabilno i nagrade za trke i u muškoj i u ženskoj seniorskoj konkurenciji iznose 1000 eura što ovu trku svrstava među najznačajnije kako u regionu tako i u ovom dijelu Evrope – rekao je Milješić.
Šef kabineta gradonačelnika Danijela Dodoš je u ime gradonačelnika Prijedora pozdravila goste.

– Čast nam je što ste došli da uveličate ovu našu sportsku manifestaciju i što vidimo i neke ljude ponovo u našem gradu kao i da je promoter trke neko ko je višestruki pobjednik ove trke – rekla je Dodoševa.
Na prijemu su bili prisutni i selektor reprezentacije Srbije Edin Zuković i promoter Dragoslav Prpa.
Prijemu su prisustvovali i atletičari Jan Kokalj iz Slovenije koji je 2022. godine pobjedio na ovoj trci, potom prošlogodišnji pobjednik Kenijac Majo Kimajo i drugi.
Inače, ove ulične trke se već godinama nalaze u kalendaru Evropske atletske asocijacije.
Pored sportskog značaja, trke imaju i druge aspekte, kao što su okupljanje i druženje sportista, promocija grada i njegovih privrednih i kulturnih potencijala.
Organizator Međunarodnih uličnih trka u Prijedoru je Društvo pedagoga fizičke kulture grada, a pokrovitelji Grad Prijedor i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.
Trke počinju u 15 časova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime