Prijedor je danas domaćin drugog kola Kupa Republike Srpske u sportskoj gimnastici u kojem učestvuje 150 gimnastičarki iz sedam klubova iz Republike Srpske.

Takmičenje je otvorio načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić koji je istakao da je grad Prijedor prepoznao ulaganje u sport, kako u omladinu tako i u objekte koji su neophodni da bi sport egzistirao u našem gradu.
– Time se i dalje planiramo baviti, kao i da radimo na edukaciji trenera, da imamo što više trenera koji će raditi sa našim najmlađima. Ono što je cilj je da se što više djece i omladine bavi sportom. Nama je nevažno kojim sportom samo da ih je što više uključeno zbog njihovog razvoja i rasta – rekao je novinarima Milješić.
On je dodao da, što se tiče gimnastike Prijedor ima sjajan gimnastički klub “Lider” koji je u razvoju.

– Gimnastika kao bazični sport je jako važna za rast i razvoj naših najmlađih koji im, uz atletiku i plivanje, pravi bazu za bavljenje svim drugim sportovima. Mi u Gradskoj upravi smo to prepoznali i izdvojili smo sredstva kako bismo im pomogli gimnastičkom klubu u njihovom nastanku i razvoju. Veoma je lijepo vidjeti danas ovoliki broj djece na jednom takmičenju – rekao je Milješić.
Trener Gimnastičkog kluba “Lider” iz Prijedora Biljana Bogdanović je izjavila da klub postoji osam godina i da klub ima ukupno 150 djevojčica koje se takmiče.
– Ovo je drugo kolo Kupa Republike Srpske u sportskoj gimnastici u D-e programu za djevojčice i mi smo drugo put uzastopno domaćini ovog drugog kola Kupa dok je prvo kolo održano u Doboju – rekla je Bogdanovićeva.
Pored “Lidera” u Prijedoru su danas nastupile članice gimnastičkih klubova “Spartak” Banja Luka, “Sparta” i “Olimp” iz Doboja, “Salto” iz Laktaša, “Gradiška” iz Gradiške i “Astera” iz Broda.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime