Ulica Muharema Suljanovića u centru Prijedora je od danas otvorena za saobraćaj iako je početkom aprila, kada je počela njena rekonstrukcija. bilo najavaljeno da će radovi trajati 90 dana.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je danas sa saradnicima obišao pomenutu saobraćajnicu koja je već nakon 47 dana dobila izgled jedne savremene gradske saobraćajnice.
– Projekat je bio vrijedan milion maraka i obuhvatao je izgradnju trotoara sa obje strane, potpunu rekonstrukciju saobraćajnice , izgradnju ulične rasvjete i površinske odvodnje, a ugradili smo i dodatnu zelenu površinu i možemo da kažemo da smo prezadovoljni kako sada ulica izgleda – rekao je Javor.

On je dodao da je ugrađeno i nešto novo u gradu, a to su uzdignute platforme-pješački prelazi koji će doprinijeti bezbjednosti pješaka kao i da je ostalo da se završi ugradnja separatora i asfaltiranje parkinga gdje se nalazi separator.

Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora

– Budući da je riječ o prometnoj saobraćajnici, zahvalio bih se sugrađanima koji su imali strpljenja prethodnih dana zbog toga što je ulica bila zatvorena za saobraćaj – rekao je Javor.
On se zahvalio izvođaču radova, preduzeću “Niskogradnja Marjanović” koji su angažovali dodatnu radnu snagu kako bi pomenuti radovi bili završeni znatno prije roka.
Javor je dodao da je ovo samo početak radova što se tiče uređenja gradskih i prigradskih ulica te ruralnih dijelova grada.

Nataša Mrđa, predstavnik preduzeća “Niskogradnja Marjanović”

– Radimo u kontinuitetu, dosta projekata je u toku, dosta projekata će biti raspisano tako da nas očekuje jedna dobra godina kada su u pitanju projekti u našem gradu i s obzirom da je budžet ograničen gledaćemo šta je prioritet – rekao je Javor.
Predstavnik preduzeća “Niskogradnja Marjanović” Nataša Mrđa je potvrdila da je izvođač radova angažovao više radne snage i opreme da bi završili saobraćajnicu prije roka.
– Mi smo završili gotovo 95 odsto radova, a to što je ostalo i na čemu ćemo raditi narednih dana nije vezano za saobraćajnicu koja je potpuno funkcionalna i može da se koristi za nesmetano odvijanje saobraćaja – rekla je Mrđa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime