Udruženje likovnih umjetnika Prijedor, u saradnji sa Galerijom “Sreten Stojanović” organizovali su oslikavanje fasade vrtića “Radost” na Urijama.

U oslikavanju su učestvovali učenici srednjih i osnovnih škola koje su odabrali nastavnici i profesori likovne kulture.
Predsjednica Udruženja likovnih umjetnika Prijedor Milica Tošić izjavila je novinarima da je ovo drugi put da se na ovaj način oslikava jedna javna površina u gradu.
– Ovo je jedan način da pokažemo da likovno stvaralaštvo i kreativnost treba da bude podsticaj za druženje, napredovanje i za jednu veću socijalizaciju. Samim tim, ovi će crteži ostati ovdje da uljepšaju prostor i da ta djeca koja se svakodnevno druže i provode vrijeme da se osjećaju mnogo ljepše i ugodnije, nego što je to bilo do sad – izjavila je Tošićeva.

Direktor Galerije “Sreten Stojanović” Boris Eremić istakao je da je upravo spoj mladosti i iskusnijih kolega koji su pomagali ovoj djeci j ono što je najznačajnije.
– Prijedor je grad slikar, a evo i ova akcija koja je već drugi put i nadam se da će prerasti u tradiciju pokazuje da za tu likovnu budućnost ne moramo da se brinemo – rekao je Eremić.
Ova aktivnost je organizovana povodom obilježavanja Dana grada i provedena uz finansijsku podršku grada Prijedora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here