spot_img
Srijeda, 25 Juna, 2025
35 C
Prijedor

KOTLIĆIJADA U MISKOJ GLAVI OKUPILA OKO HILJADU LJUBITELJA DOBRE ČORBE I DRUŽENJA

U organizaciji Lovačkog udruženja „Ljubija“, proteklog vikenda održana je 19. po redu Kotlićijada, tradicionalna kulinarsko-takmičarska manifestacija koja je ove godine imala međunarodni karakter i okupila čak 32 ekipe iz različitih krajeva BiH i Srbije. Mjesto okupljanja bio je idilični ambijent lovačke kuće u Miskoj Glavi, koji je bio ispunjen mirisima čorbi i roštilja i smijehom učesnika i posjetilaca. Ekipe su se nadmetale u tri takmičarske kategorije: lovački kotlić, ribolovački kotlić i ostale čorbe, a stručni žiri imao je nimalo lak zadatak da između brojnih ukusnih jela izabere one najbolje.

U kategoriji lovački kotlić, prvo mjesto osvojila je ekipa lovaca iz Dervente, dok je u ribolovačkoj kategoriji slavila ekipa “Mala Greda” iz Gradiške. Najbolju čorbu u kategoriji “ostali” pripremila je vrijedna ekipa Doma za starija lica Prijedor, koja je svojim radom i toplinom osvojila srca prisutnih. Pored takmičenja, posebne nagrade dodijeljene su ekipama koje su doprinijele vedrom duhu manifestacije. Najveselijom ekipom proglašena je ekipa Vodovoda a.d. Prijedor, najbrojniji su bili članovi grupe “Otpisani” iz Ljubije, dok je titulu najorganizovanije ekipe ponio Omladinski savjet Prijedor.

Ova manifestacija traje već 19 godina, što govori o njenom kvalitetu i kontinuitetu, ali i o velikoj ljubavi prema prirodi, druženju i kulinarskom umijeću. Svake godine se trudimo da budemo još bolji domaćini, a brojka od oko hiljadu posjetilaca ove godine pokazuje da smo na pravom putu. Kotlićijada nije samo takmičenje, ona je i promocija lovnog turizma, lokalne zajednice i naše regije. Iduće godine nas očekuje jubilarna 20. Kotlićijada, i već sada obećavamo bogatiji sadržaj i još ljepšu atmosferu – izjavio je Živko Babić, predsjednik LU „Ljubija“.

Pored kulinarskih takmičenja, svaki tim se potrudio da svojim prisustvom, hranom i raspoloženjem doprinese veseloj atmosferi. Mnogi su pripremali i dodatne specijalitete poput roštilja, ražnjeva i kotlovine, te su u druženju s građanima podijelili sve što su spremili – jedina obaveza bila je da se sve pojede i da se svi dobro zabave. Kotlićijada u Miskoj Glavi još jednom je pokazala da kada se spoje dobra organizacija, prirodni ambijent, kulinarski entuzijazam i toplo gostoprimstvo – nastaje događaj vrijedan pamćenja.

VEZANI ČLANCI
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments