Arhivski snimak

Operativna akcija “Robokap” bila je prvenstveno usmjerena na pripadnika Policijske uprave Prijedor čiji su inicijali I.Š. za kojeg su postojala operativna saznanja da se bavi preprodajom droga, izjavila je danas portparol ove uprave Zvezdana Alendarević.
Ona je navela da je akcija usmjerena na sprečavanje proizvodnje i prometa droge realizovana u protekla četiri mjeseca i da je rezultirala jučerašnjim hapšenjem I.Š, njegove supruge, takođe, policijske službenice D.Š. i muškarca M.Ž.

Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor

– Ovo je dokaz da nema povlaštenih za one koji čine krivična dijela i da takvima nije mjesto u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske – rekla je Alendarevićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je dodala da su u pretresima vozila i stambenih prostorija koje koriste osumnjičena lica pronađeni manja količina kokaina, digitalna vaga za precizno mjerenje, novac, mobilni telefon i drugi predmeti koji će biti korišteni u toku krivičnog postupka.

Alendarevićeva je navela da se trenutno radi na kompletiranju predmeta i sva tri osumnjičena lica će uz izvještaj o počinjenom krivičnom dijelu u toku dana biti predata Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor.

Akciju je realizovala Policijska uprava Prijedor u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, a za uhapšene policijske službenike u toku je postupak suspenzije i utvrđivanja disciplinske odgovornosti.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime