Na Skupštini Područnog fudbalskog saveza Prijedor za novog predsjednika izabran je Aleksandar Savić dugogodišnji sportski radnik iz Prijedora.

Sjednici je prisustvovao predsjednik Fudbalskog saveza BiH i Republike Srpske Vico Zeljković, kao i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.
Zeljković je čestitao Saviću na izboru za predsjednika i istakao nadu da će četvorogodišnji mandat biti uspješan i plodonosan te dodao da je u Prijedoru u toku više značajnih projekata.
– Ovdje u Omarskoj se očekuje izgradnja terena sa vještačkom travom, za Fudbalski klub “Rudar-Prijedor” se rade reflektori na gradskom stadionu, a očekuje se i postavljanje hibridne trave na ovom stadionu – istakao je Zeljković.
On je dodao da ovoj fudbalskoj regiji pripadaju i Kozarska Dubica i Novi Grad i da će i tu gledati da pomognu.

– Dubica ima već određene planove, odnosno njihov fudbalski klub, takođe “Sloboda” je najstariji klub u Republici Srpskoj, pa čak i u BiH i uskoro slave 115 godina i već smo razgovarali sa rukovodstvom kako možemo da pomogneno da vratimo ovaj klub tamo gdje pripada, a isto tako ni ostali klubovi koji pripadaju ovom područnom saveznu nisu ništa manje bitni i gledaćemo načine i mehanizme da pomognemo – istakao je Zeljković.
Novoizabrani predsjednik Područnog fudbalskog saveza Prijedor Aleksandar Savić zahvalio se svim klubovima gradskog Područnog saveza Prijedor, te opštinskim savezima Novi Grad i Kozarska Dubica na izboru i punoj podršci.

– Ja sam čovjek koji se već dugo godina bavi fudbalom preko 20 godina vodim jedan klub tu i nadam se da ću opravdati povjerenje – rekao je Savić.
Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je poželio Saviću puno sreće i uspjeha u budućem radu, te istakao da se radi o velikom sportskom radniku.
Javor je izrazio zahvalnost predsjedniku Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH Vici Zeljkoviću na prisustvu i naglasio da je u prethodnom periodu Zeljković veoma čest posjetilac ove lokalne zajednice.
– Kada govorimo o sportu u našem gradu svima je jasno da smo mi u prethodnom periodu napravili mnoge dobre stvari i kad je u pitanju infrastruktura, ali i kad su u pitanju sredstva koje grad izdvaja za sport. Generalno kada govorimo o fudbalu, fudbal je zasigurno sport gdje imamo najviše klubova, a samim tim izdvajamo najviše sredstava – naglasio je Javor.
On je dodao da je raspisan i završen tender i da su u toku su radovi na postavljanju reflektora na gradskom stadionu.

– Nadamo se da ćemo opet uz podršku gospodina Zeljkovića dobiti teren sa hibridnom travom, gdje će grad Prijedor sigurno obezbijediti značajna sredstva – naveo je Javor.
Javor je naglasio da će to biti zajednički projekat sa Fudbalskim savezom Republike Srpske i BiH, te da će grad Prijedor obezbijediti dovoljno sredstava za ovu namjenu.
On je istakao da je grad Prijedor pomogao preko 10 klubova finansijski za adaptaciju terena, te istakao da je veoma važna činjenica da je u budžetu grada Prijedora uvrštena stavka – “pomoć za adaptaciju sportskih terena”, što se tiče fudbala i da su svi na to jako ponosni.
– Kad pogledamo raniji period i period koji smo imali sad u saradnju sa g-dinom Zeljkovićem to je drastična razlika i to klubovi prepoznaju i vidi se jedno jedinstvo koje ranije nije bilo ovdje prisutno – naglasio je Javor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here