spot_img
NaslovnicaVijestiDruštvoAndrea i Nebojša među najboljim studentima medicine u Prijedoru (VIDEO)

Andrea i Nebojša među najboljim studentima medicine u Prijedoru (VIDEO)

Andrea Vučković i Nebojša Mirić su među pet najboljih studenata u Prijedoru. Ponos su i cijele Republike Srpske, jer je Andrea diplomirala na Medicinskom fakultetu u Beogradu sa prosjekom 9,83, a Nebojša na istom fakultetu u Novom Sadu sa ocjenom 9,86. Barijera je bilo, kaže Andrea, ali trud i rad dali su ovakve rezultate.

– Ja nisam na prvu uspjela da upišem medicinu nisam dobro odradila prijemni i tako sam upisala prvobitno stomatologiju. Godinu sam očistila u junu i prebacila se na medicinu. Generalno, ako mene pitate ja od sebe nisam očekivala da postignem ovakav rezultat. Otkako sam upisala fakultet išla sam da ga završim, taj uspjeh nije bio toliko važno, ali kad sam krenula da učim onda sam samoj sebi postavila određeni cilj – kaže Andrea Vučković, najbolji student grada Prijedor.
Neopisiv je osjećaj kad poližite taj 49 posljednji ispit, kaže Nebojša, a još veća radost kada vas u vašem gradu stave među pet najboljih. Na početku studiranja, priča da o ovakvom prosjeku nije ni sanjao.

– Svakako da taj primarni motiv ne bude prosjek, to dolazi kao sekundarna stvar. Diploma nije najvažnija. Bitno je tokom studija na medicini šest godina da se razvijete i kao osoba sa znanjem, integritetom i karakterom. Sve druge stvari će doći uz to. Ne možete biti dobar ljekar, ako niste dobar čovjek – kaže Nebojša Mirić, najbolji student grada Prijedor.

Pamte ovi mladi ljekari i koji su ispiti bili najteži.

– To je definitivno bila patologija. Za taj ispit sam mislim da sam najviše učila i kada sam položila taj ispit bila sam sigurna da ću završiti”, kaže Andrea Vučković.
“To je ta anatomija u prvoj godini kada smo svi učili samo to i bio nam je fokus i koja je najobimniji predmet i to je nekako ostavilo najveći trag – kaže Nebojša Mirić.

Andrei je cilj da u narednom periodu odradi šestomjesečni staž u Beogradu. Postoji i želja da se upišu doktorske studije i da joj opredjeljenje bude interna medicina, dok Nebojša planira da nastavi da se bavi naučno-istraživačkim radom i da prvo radno mjesto potraži na Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske.

ATV

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments