spot_img
NaslovnicaSPORTOstali sportoviBICIKLISTIČKA TRKA "GRAND PRIX PRIJEDOR 2024" DANAS NA KOZARI

BICIKLISTIČKA TRKA “GRAND PRIX PRIJEDOR 2024” DANAS NA KOZARI

Krajiška ljepotica Kozara danas je u znaku 6. Međunarodne biciklističke trke „Grand PRIX Prijedor 2024“. Organizator trke je Biciklistički klub Kozara Prijedor, a pokrovitelj Grad Prijedor.
Riječ je o međunarodnoj trci visokog ranga, klase C1, disciplini kros kantri, Olimpik iz kalendara Svjetske biciklističke federacije.
Organizator očekuje jedan biciklistički spektakl i više od 150 takmičara iz 20-ak zemalja, prošlogodišnjih učesnika.
Uz bodove za svjetsku rang listu učesnici će prikupljati bodove za narednu Olimpijadu.
Staza je vrlo zahtijevna i svake godine se nadograđuje. Pohvalno su se o njoj izjasnili brojni takmičari nakon treninga.
Svečano otvaranje trka na skijalištu Kozare planirano je za 10 časova.
Uz organizaciju prestižne manifestacije u BK Kozare očekuju i solidne rezultate njihovih takmičara predviđenih Sinišom Lukićem, Viktorom Tubinom i veteranom Nikolom Stojnićem.
Predsjednik kluba Goran Garača za naš portal kaže:

– Za naše kluba nastupaju: Sinisa Lukić, Ivan Dobrić, Filip Tubin, Andrija Vujasinović, Luka Džever i Nikola Stojnić. Iz Republike Srpske dolaze takmičari iz ostalih klubova. Predsavnici saveza RS su zvanično pozvani na trku. Teško je odrediti favorita, ali Slovenac Rok Naglic ove godine ima najbolje rezultate i rejting. Očekujem izuzetno dinamičnu i jaku trku – naglasio je Garača.

U 10,30 časova je start trke koja se boduje za Premijer ligu BiH. Na stazi s visinskom razlikom po krugu od 119 metara, evropski i svjetski biciklisti, demonstriraće ljepote ovog sporta.
U 12 časova najavljena je trka UCI XCO žena a sat kasnije start trke muškaraca.
U 15 časova je proglašenje pobjednika.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments