spot_img
NaslovnicaSPORTFudbalDINO SIKIIRIĆ: OMLADINSKIM KATEGORIJAMA TREBA POSVETITI VEĆU PAŽNJU (FOTO)

DINO SIKIIRIĆ: OMLADINSKIM KATEGORIJAMA TREBA POSVETITI VEĆU PAŽNJU (FOTO)

Iza juniora FK Rudar-Prijedor je jedna veoma uspješno sezona. U Omladinskoj ligi BiH Zapad osvojili su prvo mjesto a u baražu za plasman u Premijer ligu BiH bolji od njih bio je FK Sloga Doboja.
U Kupu Republike Srpske dospjeli su do finala. O sezoni popločanoj uspjesima sagovornik Info Prijedora je trener juniora FK Rudar-Prijedora Dino Sikirić.
Naš portal je vjerno pratio rezultate ove juniorske ekipe.

Šta reći o minuloj sezoni u kojoj su glavninu ekipe činili mlađi kadeti i kadeti te nekoliko juniora a ipak ste ostvarili rezultate za respekt?

DINO SIKIRIĆ:Kada na kraju sezone “podvučemo crtu”, mislim da možemo biti poporilično zadovoljni.
Prvaci smo zapadne regije u juniorskoj kategoriji. Dvije utakmice 1/2 finala završnice su nam sigurno dvije najjače utakmice u sezoni i definitivno je presudila fizička nadmoć ekipe Sloge Doboj. Iz baraža izlazimo ponosni i podignute glave i jako je bitno da i mi treneri, i igrači naučimo nešto iz tog iskustva
.

U Kupu Republike Srpske imali ste jake protivnike?

Polufinale omladinskog kupa Fudbalskog saveza Republike Srpske je odličan uspjeh, posebno zbog utakmica sa premijerligašima. Ostaje žal za finalnom utakmicom, od čega nas je djelilo izvođenje kaznenih udaraca za dobijanje pobjednika protiv FK Krupa, koje je otišlo na njihovu stranu.

Najmlađi ste tim Omladinske lige BiH?

Više puta smo istakli mladost naše ekipe, što uspjehu daje dodatnu težinu. Možda najveći benefit sezone jeste broj kvalitetnih utakmica koje su momci odigrali. Kvalitetna utakmica je jedan od glavnih faktora razvoja igrača. Uključujući prijateljske, Kup i utakmice prvenstva i baraža, plus Kup grada, ukupno ih je bilo blizu 50 za godinu dana.

Neki od vaših momaka su bili na pripremama sa seniorskom ekipom. Dali su dobili dovoljno minutažu u utakmicama prvog tima?

Najbolji strijelac omladinske lige Marković Damjan i Šebez Marko su bili konstantno priključeni radu sa seniorima. Specifičnost prelaska iz juniorskog u seniorski fudbal je faza “fudbalskog odrastanja” koju svaki igrač mora proći i izuzetno je osjetljiva. Mišljenja sam da su igrači samo dobili sa ovom sezonom i da će u budućnosti biti samo bolji. Iskreno se nadam da će u narednom periodu biti više prostora, kako za njih, tako i za još neke naše momke u seniorskim utakmicama.

Utisak je da ste disciplinovana ekipa koja je, iz kola u kolo, podizala formu tima?

Stvar na koju smo kao treneri ponosni, je činjenica da nismo imali ni jednu mišićnu povredu, a forma ekipe je konstantno išla uzlaznom putanjom. Istekao bih odličan odnos svih momaka (i kadeta i juniora) prema obavezama i radu. Disciplina, na kojoj konstantno insistiramo, i broj dobijenih kartona su na zavidnom nivou i sve pohvale momcima.

Šta reći o saradnicima?

Morao bih istaći saradnike… Brkić Arnes, Kukolj Saša, Marinković Goran, Gajić Mladen, Radulović Stefan, Jokić Miloš, čestitke svima za sezonu. Posebna zahvalnost Dragoslavu Babiću, kojeg smatram apsolutno ravnopravnim vođom ovog tima zajedno sa mnom.

A podrška kluba?

Što se tiče struktura kluba, na kraju sezone su nam bili podrška. Definitivno bi u budućnosti trebalo puno više obratiti pažnju omladinskim kategorijama uopšte. Infrastruktura je nešto bez čega nema šanse da budemo konkurentni, a tu baš ima puno prostora da se napreduje. Apel čelnicima kluba, ali i grada da više razmišljaju na tu temu. Ideja je bezbroj.


Neizbježno pitanje su i roditelji igrača. Šta reći o njima?


Hvala za svu podršku tokom sezone, posebno na gostovanjima. Bodrite svoju djecu i pustite trenere da rade svoj posao onoliko koliko su u mogućnosti. Svima zajedno nam je misija da budu prvenstveno dobri ljudi, sve ostalo je manje bitno.

Šta očekujete u narednoj sezoni?


O očekivanjima u narednoj sezoni ne bih pričao dok nedogovorimo eventualnu saradnju sa klubom u narednom periodu. Zahvalio bih se u ime mojih momaka, kako oni kažu, tebi čika Mišo koji si jedini od novinara pitao i interesovao se za naš rad.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments