spot_img
NaslovnicaSPORTOstali sportoviEKIPA AEROKLUBA VODI, VUJAKOVIĆ ISPRED BIVŠEG DVOSTRUKOG ŠAMPIONA SVIJETA!

EKIPA AEROKLUBA VODI, VUJAKOVIĆ ISPRED BIVŠEG DVOSTRUKOG ŠAMPIONA SVIJETA!

Na sportskom Aerodromu „Urije“, balkanskoj prijestonici padobranskih skokova na cilj, juče je završen prvi dan 28. Otvorenog prvenstva Prijedora/28th Prijedor Open, tradicionalnog takmičenja koje se već treću godinu odvija u okviru Istočno-evropske ciljaške lige – East European Acurracy League/EEAL.
Na ovom, trećem kolu EEAL, učestvuje 14 četvoročlanih ekipa i dva pojedinca, ukupno 58 takmičara iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Poljske, Moldavije, Italije i Njemačke. Skače se osam turnusa za ekipni plasman i playof za pojedinačni plasman. U subotu je, po izuzetno teškom vremenu i za mašine i za ljude, odrađeno šest turnusa. Ekipa Aero-kluba „Prijedor“ ovom prilikom nastupa u sastavu: Boban Ivetić, Goran Stojanović, Siniša Vujaković i Aleksandar Cvetković. Standardni prvotimac Draško Lajić izostao je zbog zdravstvenih problema.
Poslije lošeg startnog skoka, sa svakim narednim Prijedorčani su podizali formu, postizali rezultate vrhunskog ranga i završili dan na prvom mjestu, sa ukupnim zbirom od 67 centimetara. Na drugom mjestu nalazi se ekipa Krakow Wawel, pobjednica prvog kola EEAL u Moldaviji i lider u generalnom plasmanu poslije dva kola, koja ima 110 centimetara, a treće mjesto poslije prvog dana zauzima ekipa Freeteam Italy, sa ukupnim zbirom od 112 centimetara.

Iznenadio dvostrukog šampiona svijeta – Siniša Vujaković u akciji

U pojedinačnoj konkurenciji vodi Claudio Carbone, reprezentativac višestrukog svjetskog šampiona Italije sa samo tri centimetara, ispred legende BiH padobranstva Siniše Vujakovića koji je sakupio 10 centimetara, a treći je Nandor Toth, takmičar ekipe Hungary Szolnok, koji ima 11 centimetara. U vrhu su i Boban Ivetić i Goran Stojanović, koji dijele peto mjesto.

Sponzor nastupa padobranaca Aero-kluba „Prijedor“ na 28. Otvorenom prvenstvu Prijedora je Robini design d.o.o. prijedorsko preduzeće za projektovanje, dizajn i izradu namještaja po mjeri.

Tamičenje se nastavlja danas u osam sati, izvođenjem preostala dva turnusa za ekipni plasman i polufinalnim skokom za 25% najboljih pojedinaca i finalnim za polovinu najboljih polufinalista.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments