spot_img
NaslovnicaSPORTFudbalFK OMARSKA SE DANAS OPRAŠTA OD ELITE REPUBLIKE SRPSKE

FK OMARSKA SE DANAS OPRAŠTA OD ELITE REPUBLIKE SRPSKE

Susretom “Omarska” – “Kozara” danas završava sezona m:tel Prve lige Republike Srpske. Nakon tri godine u eliti Republike Srpske FK Omarska se danas, od 17,30 časova, oprošta od ove lige.

Gost “Omarske” je ekipa “Kozare” iz Gradiške, “velikan fudbala Republike Srpske” u očima kluba domaćina.
ODSANJALI SAN
– Ispadanje iz Prve lige nije kraj kluba i nije FK Omarska samo prvi tim. Kad se vratimo unazad, sigurni smo da smo odsanjali jedan san i bili sudionici istinske fudbalske bajke, ali snovi i bajke uglavnom kratko traju. Ova naša bajka i nije bila tako kratka, časno i pošteno smo odigrali tri sezone u Prvoj ligi Republike Srpske i sigurni smo da su svi istinski ljubitelji fudbala bili ljubomorni na slike koje su dolazile iz Omarske. Ovo nije kraj kluba! Mi smo naučili! Znamo šta treba u budućnosti. Sada opet treba zasukati rukave, stvoriti nove igračke, ekipu – poruka je iz ovog kluba koji gazi šeestu deceniju.
FK Omarska se oslanjala na sopstveni pogon ali je u poslednjoj sezoni pojačala i tim i struku. Treneri su bili Zlatko Jelisavac, Saša Keranović i Milan Stanivuković te Anando Krecelj, igrač sa najviše nastupa.
POŠTENJE
Znatno ranije otpisana, do kraja sezone, “Omarska” je igrala za čast i obraz, za navijače koji su, prema posjeti, rekorderi domaćih terena.
FK Omarska je kući bila jaka protiv najjačih.

Nakon pobjede protiv “Laktaša”

Drugoplasirane “Laktaše” i trećeg “Rudar-Prijedora” pobedila je rezultatom 2:1.
Nisu kalkulisali kad su bili domaćini “Slaviji”, kojoj je “gorilo” pod nogama. Protiv “Ljubića” i “Romanije”, stav uprave i tima je bio jasan “nema puštanja ni opuštanja, odigraćemo bez kalkulacija”.
FK Omarska je u eliti Republike Srpske od sezone 2021/2022. Uz rezultate mnogo toga je urađeno i u ostalim segmentima.
Veliki posao bio je i na tribinama, svlačionicama i ostalim klupskim objektima. Uz semafor ponos kluba je i sistem za navodnjavanje.
Od plana da ova mjesna zajednica dobije status opštine nije se odustalo.
Pomoćni teren sa vještačkom travom je obećan od fudbalskih i gradskih čelnika i nebi smio biti pod znakom pitanja.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments