spot_img
NaslovnicaVijestiLokalne vijestiJavor : Da stavimo tačku na poplave Miloševice (FOTO)

Javor : Da stavimo tačku na poplave Miloševice (FOTO)

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je danas sa saradnicima radove na regulaciji korita rijeke Miloševice što je projekat vrijedan 3,6 miliona KM sa PDV-om, a čiji su investitor JU “Vode Srpske” putem sredstava Evropske investicione banke.

– Do sada je urađeno oko 25 odsto i uloženo je oko 800.000 KM. To je višedecenijski problem koji muči mještane ovog dijela grada i napokon uz dobru volju, saradnju i komunikaciju sa republičkim nivoom vlasti, konkretno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom uspjeli smo da otpočnemo uređenje ove rijeke Miloševice koja je bila dosta zapuštena – izjavio je Javor novinarima.

On je dodao da su radovi idu predviđenom dinamikom i da trenutno obuhvataju kamene obloge, parapetne zidove koji se rade u dužini od 300 metara.

On je podsjetio da je Skupština grada usvojila odluku da se iz budžeta isplati 200.000 KM za nadoknadu štete poplavljenim domaćinstvima u decembru 2022. godine.

– Zahvaljujući koalicionima partnerima, koji su glasali u Skupštini grada Prijedora, donijeli smo odluku da 200.000 KM iz budžeta grada bude usmjereno ka domaćinstvima koja su bila zaplavljena. Između ostalog ta domaćinstva nalaze se i u Orlovači, Topoliku, Vrbicama, Bišćanima, Rizvanovićima, Raškovcu, svi će biti pozvani da naredne sedmice dođu u Gradsku upravu i dobiće sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 2.500 KM do 4.000 KM. Sve što radimo, radimo prvenstveno zbog građana i da konačno stavimo tačku na poplave i nedaće iz prethodnih decenija – izjavio je Javor.

Direktor preduzeća “Prijedorputevi” Radenko Crnogorac podsjetio je da je realizacija projekta na regulaciji korita Miloševice počela prošle godine.

Radenko Crnogorac, direktor preduzeća “Prijedorputevi”

– Prošle godine intenzitet radova nije bio značajan iz razloga što su rješavana nedostajuća pitanja oko projektne dokumentacije, imovinsko-pravnih odnosa i ostalog, ali ove godine smo intenzivirali radove. Imam informacije od građana koji ovdje žive u ovim naseljima i od drugih stručnih lica da kiše koje su bile u proteklih godinu dana nisu napravile nikakav ozbiljniji problem iz razloga što je korito prošireno, obloženo, povećana je njegova zapremina, smanjena brzina protoka vode – izjavio je Crnogorac.
On je dodao da se u ovoj prvoj fazi izvode radovi na regulaciji vodotoka na dužini od 1.650 metara te da bi u drugoj nekoj budućoj fazi trebalo d ase uredi još toliko i da bi rješenje pitanja poplava ovih naselja bilo trajno riješeno.
Rok za završetak ovih radova je do kraja ove godine.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments