spot_img
NaslovnicaVijestiLokalne vijestiKonferencija beba 25. juna u Ljetnoj bašti

Konferencija beba 25. juna u Ljetnoj bašti

Konferencija beba će ove godine u Prijedoru biti održana 25. juna u Ljetnoj bašti, a u slučaju lošeg vremena u Sportskoj dvorani ” Mladost”.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu, pronatalitetnu i demografsku politiku Olivera Brdar Mirković potvrdila je da Grad Prijedor u saradnji i na inicijativu Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske kao i prethodnih godina organizuje manifestaciju Konferencija beba.
Početak manifestacije je u 9 časova odnosno roditelji sa svojim bebama mogu doći da se prijave od 9 časova, a program počinje u 10 časova – izjavila je Brdar Mirković na današnjoj konferenciji za novinare.
Ona je dodala da će ove godine, kao i do sada, gradonačelnik grada Prijedora nagraditi tročlano predsjedništvo koje čine najstarija beba rođena u periodu od prošle manifestacije Konferencija beba do ovogodišnje, najmlađa beba i beba sa najbrojnijom porodicom odnosno sa najvećim brojem braće i sestara.

Olivera Brdar Mirković, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu, pronatalitetnu i demografsku politiku

Konferenciju beba podržavaju ne sve, ali većina javnih ustanova i preduzeća grada Prijedora čiji je osnivač grad i republika, ali i mnogobrojni privrednici Prijedora i ove godine mogu reći da imamo veći odziv nego ikada do sada da će biti jedan bogat program, a i nagrade za sve one koji dođu ovaj dan da se družimo u Ljetnoj bašti – rekla je Brdar Mirković.
Ona je dodala da u prošloj godini, prema podacima iz Matičnog ureda, rođeno skoro 500 djece.
Grad Prijedor ovom manifestacijom zaokružuje na jedan svečan način sve one mjere pronatalitetne politike koje provodimo u prethodnom periodu – rekla je Brdar Mirković.
Kroz direktne i indirektne mjere grad Prijedor izdvaja preko 7,5 miliona KM za podršku pronatalitetnoj i demografskoj politici.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments