Na terenima Tenis kluba Dr Mladen Stojanović Prijedor u toku je 17. ITF -World Tennis Tour “Prijedor open 2024” i jubilarni 50. Memorijal „Dr Mladen Stojanović“. Kvalifikacioni mečevi, u kojim je učestvovalo 60-ak takmičara, završeni su večeras. Favoriti su opravdali svoj rejting a zaradio je četvrti nosilac kvalifikacija Peter Stefan Hampe (GER).
Umjesto njega u glavni turnir se plasirao iznenađenje turnira Japanac Kal Jasgues Onoue.
Vizu za glavni turnir izborili su Pauel Verbi, Dimitris Sakellaaridis (GRE), Saša Marković (SRB), Kal Jacgues Inoue ( JAP), Tino Kovačić (SLO), Tymur Bieldiugin (UKR), Marcell Bartakovics (UNG) i Arthur Laborde (SUI).
U prvom susretu glavnog turnira eliminisan je prvi nosilac Tibo Colson. Nakon rezultata 7-6 (3) u drugo kolo plasirao se Gabrijel Bosio (ITA).
U drugom meču Pawel Juszcak (POL) sa 6-2 i 6-1 pobjediO JE Edinjena Leukela (GER).
Glavni Turnir se nastavlja sutra, srijeda, 15.maja.

Supervizor turnira Vladimir Erg, izjavio je da je ovogodišnji turnir dobro organizovan i da je veoma dobar odziv igrača. Među učenicima su teniski nade Brazila, Kine, Japana, Argentine, Amerike, Kanade, Italije, Mađarske, Njemačke, Austrije, Ukrajine, Španije, Velike Britanije, Poljske, Švicarske, Hrvatske, Srbije, BiH i drugih zemalja. Finale dubla je planirano za subotu 18. maja, a finale u singlu u nedjelju 19. maja od 11 časova.
Nagradni fond turnira je 15.000 dolara. Pobjednici pored novčane nagrade osvajaju i 15 bodova na zvaničnoj ATP listi, a finalisti 8 bodova.
Pobjednik prošlogodišnjeg turnira je Andrej Nedić iz Doboja, peti nosilac glavnog turnira. Favoriti, nosioci turnira u singl su: Sander Jong (NED) Ignacio Monzon (ARG), Denis Klok te Andrej Nedić. Organizator ovogodišnjeg turnira je Teniski klub „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor, a pokrovitelji grad Prijedor i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske. Generalni pokrovitelj turnira je Arcelor Mital Prijedor a među sponzorima su: IRB RS, MIP Prijedor, RŽR Ljubija, Prijedorčanka i drugi.
Samo da vrijeme posluži.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here