spot_img
NaslovnicaVijestiLokalne vijestiOdržan koncert dječijih horova (FOTO)

Održan koncert dječijih horova (FOTO)

U okviru Prijedorskog ljeta 24 večeras je održan mini koncert horskih grupa odnosno horova koji imaju najmlađe članstvo.

Učesnici koncerta bili su Srpsko pjevačko društvo “Vila”- omladinski sastav, Dječiji hor “Vilenjak” koji djeluje pri Udruženju za očuvanje tradicije i ženska vokalna grupa Udruženja za očuvanje tradicije.

Dejan Karlica, ispred Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor izjavio je da je jedan od ciljeva i Udruženja za očuvanje tradicije i prijatelja sa kojima sarađuju prenošenje naše baštinu na najmlađe.
– Oni su najveći zalog održanja iste u budućnosti – istakao je Karlica.
Draženka Jovičin, umjetnički rukovodilac omladinskog sastava SPD “Vila” novinarima je izjavila da je ovaj nastup njima bio veoma važan jer je bio prvi od kako se ponovo okupio omladinski hor.

– Mi smo okupili ponovo u jedan omladinski hor koji okuplja uglavnom završne razrede osnovne škole i srednjoškolce. To nam je cilj da okupimo tu starosnu grupu – izjavila je Jovičin.
Jedan od rukovodilaca Dječijeg hora “Vilenjak” Branka Nastić Marčetić je istakla da oni rade u u okviru Udruženja za očuvanje tradicije i da su se večeras publici predstavili sa jednim kratkim repertoarom dječijih pjesmica.

– Večeras nisam samo ja bila na sceni sa njima. Ovdje su bile i Vesna Mršić Turudija i Nikolina Railić. Mi radimo već dugi niz godina sa njima i okupljaju se djeca koja su uzrasta od 2.5 do 12 godina. Večeras ih je bilo oko 25 – istakla je Nastić Marčetić.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments