spot_img
NaslovnicaVijestiDruštvoOdržan koncert operske dive Ljubice Vraneš (VIDEO)

Održan koncert operske dive Ljubice Vraneš (VIDEO)

U okviru muzičkog dijela Festivala crteža i muzike večeras je u Galeriji “Sreten Stojanović” koncert održala solistikinja beogradske opere, mecosopran Ljubica Vraneš. Ona je novinarima uoči koncerta izjavila da je prvi put u Prijedoru, ali da su joj korijeni u ovim krajevima tako da se rado odazvala pozivu da uveliča ovaj festival.

solistikinja beogradske opere, mecosopran Ljubica Vraneš

– Osećam jednu posebnu emociju kada sam na ovim prostorima pogotovo sada ovde što sam bliže rodnom kraju moje bake i nadam je jednoj posebnoj interakciji sa vašom publikom – rekla je Vranešova.

Ona je svoj repertoar počela oeprskom muzikom, a ona kako je sama rekla, pjevala ono što joj srce dozvoljava i ono čime bi voljela da dopre do srca publike.
Klavirska pratnja je bio Lazar Marić.
Direktor Galeriji “Sreten Stojanović” Boris Eremić izjavio je da je večerašnji koncert bio središnji događaj festivala te za četvrtak 27.juna najavio izložbu radova studenata banjalučke i beogradske akademije nastalih na 17. Festivalu crteža i muzike.

– Te večeri imamo koncert Ermina Ašćerića jednog izuzetno perspektivnog tenora takođe iz Narodnog pozorišta i naše gore list Nine Fuštar koja je najmlađi dirigent beogradske filharmonije, tako da će i u četvrtak biti vrhunski koncert – rekao je Eremić.
Večerašnji događaj dio je programa ovogodišnjeg Prijedorskog ljeta.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments