spot_img
NaslovnicaVijestiDruštvoOdržana konferencija beba (FOTO)

Održana konferencija beba (FOTO)

Konferencija beba koja je danas održana okupila je oko 150 najmlađih sugrađana rođenih u proteklih godinu dana.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je ovo jedna od najljepših i najznačajnijih manifestacija u gradu kojoj je cilj da promoviše porodicu, zdravo odrastanje i zdrav način života.

Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora

– Grad Prijedor se potrudio da i ove godine obezbijedi značajan fond nagrada, da sva djeca koja dođu ovdje da dobiju neku simboličnu nagradu. Isto tako, želim da iskoristim priliku da se zahvalim našim privrednicima, raznim preduzećima, ustanovama koji su pomogli ovu manifestaciju – rekao je Javor novinarima u Prijedoru.
On je najavio da će po tradiciji biti darovane i bebe koje se rode na Vidovdan.
– Grad Prijedor se trudi na sve načine da podstakne natalitet. Prošle godine smo izdvojili 7,5 miliona maraka direktnih i indirektnih davanja iz budžeta grada kada govorimo o pronatalitetnoj politici. Sve činimo prvenstveno da zadržimo ljude u našem gradu – dodao je Javor.
On je danas darovao Mariju Glamočanin, bebu koja je ove godine rođena 16. maja, na Dan grada Prijedora, i koju je i tom prilikom darovao zlatnikom. Njena majka Ivana Glamočanin rekla je da je to lijepa gesta Gradske uprave i gradonačelnika, kao i Konferencija beba.

Ivana Glamočanin

– Fino je što se to organizuje, trebalo bi, znači, svaka čast, i neka djece, neka, i još da se promoviše to, da ih bude što više. Iduće godine neka bude duplo, pa taman i ja opet bila među njima – govori Ivana kroz smijeh.
Dodaje da će zlatnik dobijen od gradonačelnika ostati Mariji uspomena do kraja života.
Predsjedništvo ovogodišnje Konferencije beba činili su Una Jež kao najmlađa beba, Teodora Stojaković kao najstarija beba i Lerian Leo Đenanović kao beba sa najviše braće i sestara – sedam.
Među donatorima je i Investiciono razvojna banka Republike Srpske, koja je za deset mališana obezbijedila po sto maraka.

Dražen Vrhovac, direktor IRB-a


– Pratimo Gradsku upravu u svim njihovim dobrim stvarima. Mislimo da je ovo jedna od najljepših, najradosnijih i za nas u Investiciono razvojnoj banci, a vjeujemo i za grad i za sve nove roditelje u proteklih godinu dana u gradu Prijedoru – rekao je Dražen Vrhovac, direktor IRB-a.

U ime banke on je Serđani Beriša, koja ima sedmoro djece, uručio poklon bon u vrijednosti 300 maraka.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments