Košarkaši Prijedor-Spartaka u Ligi za opstanak u dvorani Mladost Prijedor rezultatom 86:79 pobjedili su KK Promo iz Donjeg Vakufa. Bili su to bodovi spasa u debitantskoj sezoni izabranika Danila Palalića. Opstanak u eliti Bosne i Hercegovine Prijedor-Spartaka potvrđen je na parketu dvorane u Posušju.
Tamo je KK Leotar iz Trebinja rezultatom 85:84 pobijedio “Posušje”, konkurenta Prijedor-Spartaka za rang niže. U poslednju četvrtinu “Posušje” je ušlo rezultatom 70:60. Trebinjci su zatim prebacili u petu brzinu i ostvarili rezultat 25:14.
Iako je 11 sekundi do kraja meča Posušje imalo 2 koša viška(84:82), četiri sekunde pred kraj, Marko Rikalo je pogodio “tricu” za trijumf Trebinjaca.
Ovim rezultatom Prijedor-Spartak i njegovi prijatelji su proslavili opstanak u Ligi BiH.

ZAVRZLAMA
Upravo ta pobjeda sa zvukom sirene nakon “trojke” Marka Rikala je na tabeli izjednačila “Prijedor-Spartak” i “Posušje” i sada propozicije svako tumači na svoj način.

Danilo Palalić, trener KK Prijedor-Spartaka

– Hvala KK Leotar Trebinje na poštenom odnosu i fer igri do kraja prvenstva. Čestitke HKK Posušje i KK Prijedor-Spartak na ostanku ili neostanku u Premijer ligi. Propozicije Košarkaškog saveza BiH su realno na klimavim nogama, pogotovo u odnosu na Ligu za opstanak. Uporišta pravnog NEMATE, jer definisano nije ništa – istakao je u prvom reagovanju Danilo Palalić, trener KK Prijedor-Spartaka.


BLAMAŽA
Gotovo 24 časa je trajala dilema ko je posljednja ekipa lige zbog jednakog broja bodova “Posušja” i “Prijedor-Spartaka”, a biltenom je utvrđeno na kraju da je to Prijedor-Spartak.
Nakon toga, oglasio se i trener Prijedor-Spartaka, Danilo Palalić.

– I dalje mislim da bi jedna rečenica koje nigdje u propozicijama nema i to tipa; “Ako dvije ekipe imaju isti broj bodova na kraju lige za opstanak računa se ukupan međusobni skor iz obe odigrane lige a ne samo iz lige za opstanak ili obratno” riješila sve klubove neizvjesnosti i dileme ove zajedničke blamaže – poručio je Palalić nakon objave da je “Prijedor-Spartak” posljednji.
Realno, zbog ovakvih nejasnoća i očitih propusta, oba kluba bi trebala zadržati premijerligaški status.
Nadati se u zrnce razuma onih na čijim graničnim prelazima zdrava logika prestaje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here