U krajiškom derbiju 29. kola m:tel Prve lige Republike Srpske Rudar Prijedor je domaćin banjalučkom BSK-u. Banjalučki “romantičari” su kvalitetan protivnik i dolazi poslije pobjede “rudara” nad Leotarom (5:0) odnosno remija 1:1 kod Laktaša.
Šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Vule Trivunović odlično poznaje tim BSK-a a posebno njihovog trenera Bojana Puzigaću.
– BSK je je jedna ekipa koja, bez obzira protiv koga igra, igra napadački, otvoreni, fudbal. Imaju veliki broj kvalitetnih igrača koji su prošli Borčevu školu fudbala. Očekuje nas sigurno otvorena i kvalitetna utakmica i protivnik koji će doći da se nadigrava. Poslije utakmica protiv “Leotara” i “Laktaša” u dobrom smo ambijentu. Želimo da odigramo kvalitetnu utakmicu i pokušamo doći do pobjede i u ovom momentu
našem trenutnom cilju da budemo drugi – ističe Trivunović.
Pred ovaj meč povoljan je zdravstveno bilten Rudar-Prijedora, a zbog crvenog kartona izostaće Dragan Živanović a kartone odrađuje i Milorad Biblija.
– Imamo dovoljan broj igrača koji će pružiti kvalitetnu partiju”, naglašava Trifunović.
Predhodnih meč u Banjaluci završio je remijem 1:1. Gol za vođstvo “Rudar-Prijedora” postigao je Joel Da Silva Paulo a izjednačio Mihajlo
Savanović.
Utakmica se igra u subotu 5. maja sa, početkom u 16,30 časova. U “Rudar-Prijedoru” osluškivaće i rezultat utakmice “Slavija” –“Laktaši” koji odlučuje o drugom mjestu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here