spot_img
NaslovnicaSPORTOstali sportoviPočelo 28. Otvoreno padobransko prvenstvo "Prijedor open 2024"

Počelo 28. Otvoreno padobransko prvenstvo “Prijedor open 2024”

Na Aerodromu Urije danas je počelo 28. Otvoreno padobransko prvenstvo “Prijedor open 2024” čiji je organizator Aero-klub Prijedor. Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić zahvalio se domaćinu takmičenja koji mu je ukazao čast da otvori ovaj međunarodni padobranski kup.

Nenad Nešić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH

– Radi se o klubu koji postoji preko 70 godina koji je uspio da sačuva i tradiciju i da razvija ovaj klub koji je organizator jednog ovakvog međunarodnog događaja gdje učestvuje više od deset država – rekao je Nešić.
On je poželio učesnicima padobranskog kupa plavo nebo i da svi izvrše ono što su planirali i da se uspješno prizemlje te da se i na ovaj način još jednom prezentuje i Prijedor i Republika Srpska.
Predsjednik Upravnog odbora ovog kluba i vođa ekipe Prijedora Siniša Vujaković, izjavio je novinarima da je ovo takmičenje od prije tri godine dio Istočno-evropske ciljaške lige i da se nakon prvog kola u Moldaviji i drugog u Bugarskoj, a ovo treće kolo ovog takmičenja koje se održava u Prijedoru.

Siniša Vujaković, predsjednik Upravnog odbora Aero-kluba Prijedor i vođa ekipe Prijedora

– Ove godine imamo nešto manji broj takmičara nego prošle godine, ali isto tako jaku konkurenciju, a takmičenje će biti vrlo kvalitetno jer i ove godine imamo FAI kategoriju 2 – to je naša svjetska vazduhoplovna asocijacija, a kategorija ovog takmičenja je dva takmičenja ispod svjetskog prvenstva ili prvenstava kontinenata – pojasnio je Vujaković.
On je dodao da na ovom prvenstvu učestvuje 14 ekipa, da su ekipe četvoročlane i da se skače osam skokova za sve, a one najbolje rangirane imaju plej of odnosno polufinalne i finalne skokove. Takmičenje se završava u nedjelju 30. juna.
Otvoreno padobransko prvenstvo Prijedora “Prijedor Open”, takmičenje koje je 1996. godine startovalo pod imenom Petrovdanski padobranski kup i koje se od 2022. godine odvija u okviru Istočno-evropske ciljaške lige.
Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments