Učenici drugih razreda Gimnazije “Sveti Sava” sakupili su novac za kupovinu sadnica tuje koje su zasadili u dvorištu škole. Navode da su na ovaj način uljepšali školsko dvorište i pokazali kako treba da se brine o prirodi.
“Smatram da je ovo samo jedna u nizu lijepih akcija koje je naša škola organizovala. Mislim da je veoma lijepo da ukrasimo školsko dvorište jer ova škola će svima ostati u lijepom sjećanju”, rekla je gimnazijalka Milana Topolić.
Profesori navode da rado podržavaju sve inicijative učenika koje su u vezi sa humanitarnim akcijama ili uređenjem životne sredine.
“Ova akcija je počela na inicijativu odjeljenja III-1 i njihove razrednice Svjetlane Rončević, tako da smo mi ustvari samo nastavili taj pozitivan trend humanitarnih akcija u našoj školi. U ovoj akciji su se pridružili učenici drugog razreda koji su sakupili određena novčana sedstva i za ta novčana sredstva smo kupili sadnice tuje koje su posađene u sklopu uređenja dvorišta naše škole. Ovaj tip akcija će se nastaviti  i naredne školske godine”, rekla je profesor biologije Nataša Karajica.
Učenici Gimnazije “Sveti Sava” tokom ove školske godine imali su tri slične akcije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime