Dobar plasman, loši rezultati, još uvijek van forme – Vujaković, Lajić, Ivetić (sdesna) na ceremoniji proglašenja pobjednika

Memorijalni padobranski kup „Pet zvijezda“, tradicionalno takmičenje u skokovima na cilj koje se organizuje u pomen pilota i četiri padobranca, tragično stradalih u avionskoj nesreći, završen je danas kasno popodne na sportskom Aerodromu „Zalužani“ kod Banje Luke. U konkurenciji 18 takmičara iz šest (za ovu prilku iz tehničkih razloga tročlanih) ekipa iz BiH, Hrvatske i Srbije, nastupili su i padobranci Aero-kluba „Prijedor“. Ekipa u sastavu Boban Ivetić, Draško Lajić i Siniša Vujaković zauzela je treće mjesto sa sakupljenih 121 centimetar, iza ekipa 63. Padobranske brigade Vojske Srbije „Nebeske vidre 1“ (118 cm) i „Nebeske vidre 2“ (105 cm). Najbolje plasirani Prijedorčanin u pojedinačnoj konkurenciji bio je Siniša Vujaković, koji je zauzeo peto mjesto. I ovaj nastup ciljaša Aero-kluba “Prijedor” sponzorisao je Robini Design d. o. o, prijedorska firma za projektovanje, dizajn i izradu namještaja po mjeri.

Samo jedna „nula“ Prijedorčana na Zalužanima – Siniša Vujaković u akciji, sudija Marin desno

– Ne mogu da budem zadovoljan rezultatima, s obzirom da su daleko ispod naših mogućnosti, ali moram da budem zadovoljan plasmanom. Na 12. Memorijalu pojavili smo se bez trenažnih skokova i sa samo jednim takmičenjem u nogama, pa smo došli u situaciju da u lov na medalju poslije četvrtog turnusa startujemo s pretposljednjeg mjesta!? Nije sramota izgubiti od ovogodišnjih šampiona, koji su nas znali pobjeđivati i kada smo u formi, ali je sramota što je u toku rasprodaja ugleda ekipe koja je na ovom aerodromu slavila šest šampionskih titula zaredom, rekordera Balkana i finaliste prošlogodišnjeg Svjetskog kupa. Nismo mi zaboravili da skačemo, ali su izgleda nas svi zaboravili i podrške niotkud. U ovom sportu, ne može ti pomoći ni dobra tehnika ni iskustvo, ako nemaš 50-60 trenažnih skokova – rekao nam je vidno frustrirani Siniša Vujaković, vođa ekipe i rukovodilac Padobranske sekcije Aero-kluba „Prijedor“.

Takmičari, piloti, sudijska ekipa i organizatori 12. Memorijala

Izvanredan organizator 12. Memorijala „Pet zvijezda“ bio je Vazduhoplovni klub „Skydive“ iz Banje Luke, koji je uložio velike napore da, iako u veoma otežanim uslovima rada Kluba u proteklih nekoliko mjeseci i veoma složenim meteorološkim uslovima za takmičenje u skoku na cilj proteklog vikenda, takmičarima ponudi maksimalno mogući broj turnusa. Svoj doprinos organizaciji dali su i trojica Prijedorčana. Momir Marin, nastavnik padobranstva i iskusni sudija s nacionalnom licencom bio je član sudijskog tima, a piloti opšte avijacije kapetan u penziji Spomenko Moki Marković i Goran Gnjatić letjeli su avion Utva 66, iz koga se na Memorijalu skakalo.
U četvrtak, prvi put ove sezone u kompletnom sastavu, ekipa Aero-kuba „Prijedor“ putuje u Budvu/Crna Gora, na 30. Jadranski padobranski kup, na kome Boban Ivetić brani šampionsku titulu u pojedinačnom plasmanu iz prošle godine.
Jadranski kup prijedorskim ciljašima biće posljednja provjera pred učešće na drugom kolu Istočno-evropske ciljaške lige – East European Accuracy League/EEAL, koje će na sportskom aerodromu Erden u Bugarskoj biti održano od 14-16. juna.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime