spot_img
NaslovnicaSPORTOstali sportoviPRIJEDORSKI PADOBRANCI JOŠ UVIJEK NAJBOLJA AMATERSKA EKIPA SVJETSKOG KUPA NA BLEDU

PRIJEDORSKI PADOBRANCI JOŠ UVIJEK NAJBOLJA AMATERSKA EKIPA SVJETSKOG KUPA NA BLEDU

Na kraju drugog dana drugog kola ovogodišnjeg Svjetskog padobranskog kupa – Skydive World Cup Series/SWCS, koji sutra završava na legendarnom sportskom Aerodromu Lesce-Bled u Sloveniji, padobranska ekipa Aero-kluba „Prijedor“ pokvarila je jučerašnji senzacionalni plasman među prvih deset, ali je i dalje najbolje plasirana amaterska ekipa. Na ovom, najmasovnijem od svih i po mnogima najjačem na Svijetu, ciljaškom takmičenju prijedorski majstori ove kraljevske padobranske discipline nastupaju u sastavu: Boban Ivetić, Goran Stojanović, Siniša Vujaković, Aleksandar Cvetković i Helena Janson, koja je zamijenila standardnog prvotimca Draška Lajića, koji ima zdravstvenih problema i još nije fit.
U četvrtom turnusu, danas oko 11 časova, vremenski uslovi bili su još uvijek povoljni za skokove na cilj i Prijedorčani su opet postigli jednocifren rezultat – samo sedam centimetara, popravili plasman i u peti turnus ušli na osmom mjestu! Međutim, aerodrom Lesce i ovaj put pokazao se sa svoje ćudljive strane, vjetar se sve više pojačavao i neposredno pred skok Prijedorčana dospio do pred graničnu vrijednosti koja omogućava bezbjedno prizemljenje. U tom skoku sakupljeno je katastrofalnih 32 centimetra (u prethodnih četiri turnusa samo 33) i Prijedor Team je s osmog pao na 16. mjesto. Neposredno poslije njihovog skoka vjetar je premašio dozvoljenu granicu od 7 m/s i uslijedio je osmosatni prekid – za ciljaše s Urija 20-ak minuta prekasno.

Poslovična “slika koja govori više od 1.000 riječi”  – scena s Aerodroma Lesce-Bled, danas od 13 pa sve do 19 sati.

Što su vremenski uslovi nepovoljniji i komplikovaniji, to više dolazi do izražaja naš deficit u trenažnim skokovima – komentarisao je katastrofalni rezultat petog turnusa Siniša Vujaković, vođa ekipa. – Mi bismo se po takvom vremenu puno bolje snašli da smo bili u prilici da pred odlazak na takmičenje organizujemo pripreme i da treniramo u različitim uslovima. Ovako ostaje žal za propuštenom jedinstvenom šansom za plasman među prvih deset ekipa, u društvu sa svjetskom elitom.

U petom turnusu prošli kao bosi po trnju, ali još uvijek bolji od bilo koje amaterske ekipe.

Za utjehu, ekipa Aero-kluba „Prijedor“ i dalje je najbolja amaterska, klupska ekipa, jer ispred nje su samo reprezentacije najjačih padobranskih nacija i profesionalne, uglavnom vojne ekipe. Najbolje plasirani domaći takmičar ostao je Boban Ivetić, koji je poslije prvog dana dijelio četvrto, a sada zauzima veoma dobro 24. mjesto.
Svjetski padobranski kup/SWCS Lesce-Bled biće završen sutra do 15 časova i već je izvjesno da neće biti vremena da se izvede kompletan program od osam turnusa.
Sponzor i ovog nastupa padobranaca Aero-kluba „Prijedor“ bio je Robini design d.o.o. prijedorsko preduzeće za projektovanje, dizajn i izradu namještaja po mjeri.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments