spot_img
NaslovnicaVijestiDruštvoPrijem za djecu sa Kosova i Metohije (FOTO)

Prijem za djecu sa Kosova i Metohije (FOTO)

Grad Prijedor je danas po osmi put kao domaćin dočekao djecu u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov izjavio je da je ove godine došlo oko 700 djece, prosvjetih radnika, djece i mladih sa potoškoćima u razvoju i njihovih roditelja u 15 gradova i opština Republike Srpske.
Direktor Osnovne škole “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela kod Prištine Ljubiša Karadžić rekao je da je u Prijedoru prvi put, kao i učenici ove škole.

Ovo je priča koja traje, priča koja će značiti našoj djeci, djeci Prijedora, djeci Republike Srpske. Ono što će značiti je duhovno povezivanje, ono što stavljamo mi akcenat, to je taj naš kosovski zavjet koji treba svako od naše djece da umije da prepozna i da to vrednuje kroz svoj život. U pravom smislu riječi to je duhovno povezivanje između istog naroda – ocijenio je Karadžić.
Direktorka OŠ “Dositej Obradović” Prijedor Dubravka Rađenović rekla je da su iz Lapljeg Sela u grad na Sani doputovala četrdeseti četiri učenika, tri nastavnika i direktor škole.
Ovo je jedan veoma human, emotivan i dirljiv projekat. Kažu da su Republika Srpska i Srbija plućna krila Srpskog naroda, pa, evo, ovih dana dišemo baš punim plućima. Program koji smo osmislili za njih je sve ono što naš grad može da ponudi djeci, da upoznaju grad, da se druže sa svojim drugarima i da ponesu divne uspomene sa ovog sedmodnevnog druženja – dodala je Rađenovićeva.

Šefica kabineta gradonačelnika Prijedora Danijela Dodoš izjavila je da grad Prijedor i gradonačelnik Slobodan Javor putem Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji sve akcije od srca podržavaju i podržavaće i u narednom periodu.
Granica koja postoji između dvije republike, tamo gdje je naš narod, nije granica razdvajanja već granica spajanja – poručila je Dodoševa.
Gradska uprava Prijedor je za goste sa Kosova i Metohije tradicionalno organizovala prijem gdje su im uz prigodnu dobrodošlicu uručeni i pokloni gradonačelika Prijedora.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments