spot_img
NaslovnicaSPORTKošarkaSERTIFIKAT EUROLIGE SINIŠI ŠOLAJI I PRIJEDORSKOM HUNTERSU

SERTIFIKAT EUROLIGE SINIŠI ŠOLAJI I PRIJEDORSKOM HUNTERSU

Košarkaški klub Hunters Prijedor jedini je vlasnik sertifikata Evrolige a Prijedor prvo prebivalište u Republici Srpskoj i BiH,ističu u KK Hunteres.
Euroleague Head Coaches Board Academy je arhivirana nakon 7 meseci vrhunskih predavanja od strane trenera i sudija svih nivoa te profesora Fakulteta sporta Beograd na čelu sa dekanom Prof.dr. Sašom Jakovljevićem.

Program je završen odličnim četverodnevnim kongresom u Atini sa demonstracijama visokog nivoa kao i panel diskusijama (komunikacija između učesnika utakmice, mentalno zdravlje i status) te položaj igrača u modernom sportu.

Trener Huntersa Siniša Šolaja impresioniran je svim viđenim i kaže:
-Bio je to fantastičan period za mene… Imao sam priliku da posjetim dva evroligaška tima, Monako i Fenerbahče, i da se u okviru praktične nastave iz prve ruke upoznam sa filozofijom i vidim kako rade dva odlična trenera (Saša Obradović i Šarunas Jasikevičijus) zajedno sa svojim pomoćnicima, kako treniraju igrači najvišeg nivoa, ali i kako je organizovan rad sa mladima. Na kraju u Atini su više prezentacija održali stručni štabovi Olimpijakosa, Real Madrida i Makabija, te treneri iz Evrokupa
Za kraj je ostavljeno jedinstveno i prvi puta realizovano predavanje u obliku “dvoboja” velikih majstora igre pod obručima Željka Obradovića i Dimitrisa Itudisa.Također, bila je ovo prilika da se upozna trener Toronta Darko Rajaković koji je i učestvovao u jednoj od panel diskusija,ističe Šolaja.

ISKUSTVO
– Sve ovo je jedno veliko iskustvo, jer slušati i učiti od najvećih u svom poslu nema cijenu.A tek upoznati veliki broj kolega iz 54 zemlje i razmijeniti iskustva daje samo jedan opis-neprocjenljivo, kategoričan je Šolaja.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments