spot_img
NaslovnicaVijestiPrijedorska regijaSNAŽNO GRADONOSNO NEVRIJEME PROTUTNJALO PRIJEDORSKOM REGIJOM (FOTO)

SNAŽNO GRADONOSNO NEVRIJEME PROTUTNJALO PRIJEDORSKOM REGIJOM (FOTO)

Snažno gradonosno nevrijeme protutnjalo je središnjom Hrvatskom a svojim južnim zonama spustilo se nad prijedorsku regiju. Oko 18,30 časova zahvaćeni su Kostajnica i Kozarska Dubica gdje je nevrijeme donijelo obilne oborine u vidu jake kiše i krupnog grada.

Veličina leda koji je padao u Kozarskoj Dubici Foto: Milena Kondić

Olujni oblaci nastavili su svoje kretanje kroz Posavinu i Slavoniju sve do Semberije gdje su prešli na prostor Republike Srbije. Prema informacijama sa terena na području Kostajnice i Dubice zabilježena je materijalna šteta, ima dosta oborenih stabala, usjevi su pretrpili veliku štetu a neke ulice su poplavljene. Čitavo područje opštine Dubica ostalo je bez napajanja električnom energijom a kako čitaoci javljaju oštećeni su i neki automobili i krovovi objekata.

Zbog nevremena je otkazano najavljeno otvaranje Petrovdanskog turnira u malom fudbalu na otvorenom. Zbog velike količine poadavina, voda se zadržala na gradskim ulicama, a polomljene su grane drveća u gradskom dijelu opštine. Ekipe Vatrogasno-spasilačke službe su na terenu.

U Kozarskoj Dubici je oko 20,00 časova normalizovano snabdijevanje električnom energijom, nakon prekida usljed olujnog nevremena praćenog gradom.

Foto: Kristijan Vujčić

Fotografija iznad jeste pogled na cumulonimbusne gradonosne oblake nad dubičkom opštinom iz Prijedora. Druge dvije fotografije nam slikovito pokazuju produkte ovakvog razvoja olujnih oblaka – razorna moć je jača što je oblak viši i složenije organizovan.

infoprijedor.ba

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments