spot_img
NaslovnicaVijestiLokalne vijestiVELIKA KOLIČINA KIŠE UZROKOVALA PROBLEME U SAOBRAĆAJU (FOTO)

VELIKA KOLIČINA KIŠE UZROKOVALA PROBLEME U SAOBRAĆAJU (FOTO)

Prijedor je poslije podne zahvatilo nevrijeme, a jaka kiša se u nekim dijelovima grada pretvorila u grad, što je prouzrokovalo probleme na gradskim saobraćajnicama.
Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Nebojša Miljuš rekao je večeras novinarima da je pala velika količina kiše, od 40 do 70 litara po metru kvadratnom i da su pripadnici ove jedinice bili odmah na terenu.

– To je zaista velika količina vode i ona je prouzrokovala probleme u gradu jer šahtovi nisu mogli da prime bujične vode u tako kratkom vremenskom roku – naveo je Miljuš.

On je dodao da su imali oko 30 dojava, a da su intervenisali na 10 najkritičnijih mjesta.

Nebojša Miljuš, starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice

– Imali smo dosta intervencija, ali se voda brzo povlačila tako da smo u kratkom roku omogućili da voda otiče u odvode – rekao je Miljuš.

Foto: RTRS

On je dodao da je najkritičnije bilo ispod podvožnjaka gdje šahtovi nisu primali vodu u kojoj se našlo vozilo sa automatskim mjenjačem, što je stvorilo gužvu na tom dijelu, ali je problem brzo riješen, a šahtovi i odvodi otvoreni za izlazak kišnice.

– Kada su jače padavine kao ove danas problemi su u Ulici Slavka Rodića, ali smo i tu uspjeli da ispumpamo veću količinu vode i imamo najavu da je već pripremljeno tehničko rješenje za prevazilaženje tog problema i njegovo trajno rješavanje – rekao je Miljuš.

Foto: Bekim J

U Prijedoru i dalje pada kiša, ali znatno slabijeg intenziteta. 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments