spot_img
NaslovnicaVijestiLokalne vijestiGrad izdvojio sredstva za rješavanje problema zajednica etažnih vlasnika

Grad izdvojio sredstva za rješavanje problema zajednica etažnih vlasnika

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao je sastanak sa predsjednicima zajednica etažnih vlasnika sa ciljem rješavanja prioritetnih problema koje imaju stambene zgrade u gradskoj i prigradskoj zoni.

Javor je novinarima izjavio da je ovo jedna novina koja je uvedena u gradu Prijedoru i da je ovaj sastanak sa predsjednicama zajednica etažnih vlasnika usko povezan sa stavkom u budžetu grada u iznosu od 200.000 KM koja je namijenjena za problematiku zajednica etažnih vlasnika.
– Na ovaj sastanak je pozvano 330 predsjednika zajednica etažnih vlasnika i željeli smo da na jedan direktan način vidimo problematiku sa kojom se susreću naši sugrađani koji žive u zgradama u gradskoj i prigradskojj zoni – rekao je Javor.
On je dodao da će se upravo zahvaljujući ovom sastanku i sagledavanjem prioritetnih problema zajednica etažnih vlasnika dalje odrediti način raspodjele sredstava predviđenih za te namjene.

– Smatram da je ovo jedna dobra ideja i način da se problemi stanara u zgradama riješe – rekao je Javor.
Predrag Stojnić, jedan od prisutnih predsjednika zajednice etažnih vlasnika je izjavio da je prijatno iznenađen potezom gradonačelnika i Gradske uprave sa uvođenjem stavke budžeta od 200.000 KM za potrebe zajednica etažnih vlasnika.

– Skoro sam 15 godina predsjednik jedne zajednice etažnih vlasnika i svi mi znamo koji su to problemi, to su fasade, krovovi i oluci i mi sa našim mjesečnim izdvajanjem ne možemo da pokrijemo troškove – rekao je Stojnić.

On je dodao da su se ranije obraćali za podršku koju do sada nisu mogli da dobiju.
– Mislim da je ovo jedan veliki iskorak za naš grad i možda nećemo svi moći odmah da riješimo problem, ali postepeno da i to puno znači za stanare tih zgrada i za sam grad i njegov ljepši izgled – rekao je Stojnić.
Slobodan Đaković rekao je da je on predsjednik zajednice etažnih vlasnika koja ima šest stanova i prikupljena redovna mjesečna sredstva ne mogu da riješe njihov problem parkinga ispred zgrade.
– Želimo da se zahvalimo gradonačelniku na ovoj ideji i da ovo postane praksa i da ćemo tako vremenom riješiti mnoge od problema stambenih zgrada u gradu – rekao je Đaković.
Iz Gradske uprave Prijedor je najavljeno da će u narednom periodu biti objavljen Javni poziv za zajednice etažnih vlasnika, a tiče se raspodjele sredstava za sufinasiranje određenih radova.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments