spot_img
NaslovnicaVijestiDruštvoGRAD PRIJEDOR DOBIO PRVI SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT U SRPSKOJ

GRAD PRIJEDOR DOBIO PRVI SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT U SRPSKOJ

Prvi Savez za školski sport u Republici Srpskoj osnovan je danas u Prijedoru. Gorica Bilak Moconja iz Ministarstva porodica omladine i sporta Republike Srpske rekla je da je formiranje tri saveza na nivou lokalnih zajednica preduslov da se oformi savez na republikčkom nivou čije osnivanje je propisano Zakonom o sportu iz 2020. godine.

– To je neophodno kako bi se ispoštovale zakonske procedure, ali i da bi Republike Srpska ostala članica evropske i svjetske federacije školskog sporta. Javnosti je poznato da naši učenici brane boje Republike Srpske pod imenom, zastavom, himnom i međunarodnom skraćenicom Republike Srpske – rekla je Bilak Moconja novinarima u Prijedoru.

Ona je ocijenila da školski sport jeste prepoznatljiv u gradu Prijedoru i da će formiranjem saveza se formirati jedno specijalizovano tijelo koje se bavi samo školskim sportom, ne samo takmičenjima nego i svim drugim segmentima koji čine školski sport.

– To su druženje, razmjena iskustava, da pokažemo djeci da je bavljanje sportom u kontinuitetu lijepo i korisno za njih, širimo jedno zdravu priču. Mi želimo da stavimo akcent na važnost obrazovanja kroz sport – poručila je Bilak Moconja.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije grada Prijedora Aleksandar Milješić izrazio je zahvalnost što, kako je rekao, jedna ovako velika, istorijska osnivačka skupština kreće iz Prijedora.

– Veliki je značaj kada je u pitanju razvoj školskog sporta, velika je stvar što ova priča počeće baš iz Prijedora i mi smo posebno ponosni na tu činjenicu. Mnogo zaista i sredstava i vremena i resursa ulažemo u ovu priču i ovo je došlo kao jedna kruna na sav dosadašnji rad Gradske uprave – naveo je Milješić.

On je najavio da će nakon Prijedora biti osnovani savezi u Trebinju i Banjaluci.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments